Cırgalan Hobi'de 'Güz Buluşması' - Son Dakika
Güncel

Cırgalan Hobi'de 'Güz Buluşması'

Cırgalan Hobi\'de \'Güz Buluşması\'

Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz aylarda hizmete sunulan Cırgalan Hobi Bahçesi'nde vatandaşlar biraraya geldi

17.09.2012 13:03

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz aylarda hizmete sunulan Cırgalan Hobi Bahçesi'nde vatandaşlar biraraya geldi. 'Güz Buluşmaları' adı altında gerçekleşen etkinlikte önce hobi bahçesi sakinlerine hitap eden Başkan Özhaseki ardından da bahçeleri gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Kendisine burada üretilen ürünlerden ikram edilen Başkan Özhaseki, ayrıca bir bahçede de salça kaynatan vatandaşlara eşlik etti.

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın yanısıra Cırgalan Hobi Bahçesi sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen programda bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, sözlerine bugün şehit olan polis ve askerlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Şehitlerin geride bıraktıklarının kendilerine birer emanet olduğunu hatırlatan Başkan Özhaseki, onlara sahip çıkmak adına şu ana kadar 200 civarında ev verdiklerini kaydetti.

"BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİYİZ"

Konuşmasında Kayseri'deki gelişim ve değişim üzerinde duran Başkan Özhaseki, 18 yıldır ortaya konulan çalışmalarla şehrin bölgesinde bir cazibe merkezi haline geldiğine vurgu yaparak, "Şimdi şehrimizi daha da ileriye götürecek büyük projeler üzerinde duruyoruz. Bunların başında da Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi geliyor. 275 milyon avroluk bu proje ile hem şehirdeki sosyal hayat canlanacak hem binlerce gence iş çıkacak hem de yepyeni bir sanayi sektörü doğacak. Kayserili firmalar, kayak kıyafeti ve malzemeleri gibi alanlarda üretim yapıp para kazanacaklar. Bütün bunlara ilave olarak da uluslararası kayak yarışmaları şehrimizde yapılır hale gelecek. Ayrıca hemen şurada sizin de inşaat çalışmalarını gördüğünüz alanda kurulacak Anadolu Harikalar Diyarı ile 10 ayrı alanda çok çeşitli oyun ve eğlence mekanları oluşturulacak. Önümüzdeki yıl bu zamanlar Harikalar Diyarı hizmete girmiş olacak. Bunlara ilave olarak 'Kültür Yolu' gibi Cumhurbaşkanlığı ve Milli Mücadele Müzeleri gibi kültürel çalışmalarımız da sürüyor. Amacımız Kayseri'yi her alanda yaşanabilir bir kent yapmak, bölgesinin cazibe merkezi halie getirmek" dedi.

"YENİDEN HAYAT BULDUK"

Programda hobi bahçesi sakinleri adına konuşan Numan Kumaş da bilinen emekli anlayışının hobi bahçeleri ile değiştiğine dikkat çekerek, "Bu bahçeler sayesinde evde boş boş vakit geçirmek yerine ekip dikiyor ve sosyal hayatın içinde oluyoruz. Tabiri caizse yeniden hayat bulduk. Bize bu imkanı sağlayan ayrıca da şehit yakınları ve bizim gibi gaziler için yer tahsis eden Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Başkan Özhaseki, konuşmaların ardından beraberindekilerle birlikte bahçeleri gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Her gittiği bahçede büyük ilgi gören ve çeşitli ikramlar sunulan Başkan Özhaseki, salça kaynatmayı da ihmal etmedi. Bir bahçede oturarak kahve içen Başkan Özhaseki'ye ayrıca üretilen ürünlerden de ikram edildi. Beyin ameliyatını yaptırdığı Mehmet Akif Öztürk adındaki çocukla yakından ilgilenen Başkan Özhaseki, son olarak da çocuklara Kayserispor forması dağıttı.

100 BİN M² ALANDA 458 ADET BAHÇE

100 bin m² alana kurulu Cırgalan Hobi Bahçesi'nde 125 m².lik toplam 458 adet bahçe bulunuyor. Vatandaşların dinlenme ihtiyaçlarını karşılayacak bir adet sosyal tesisin yanısıra duşlar, mescid ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı hobi bahçesinde ayrıca 750 araçlık otopark bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cırgalan Hobi'de 'Güz Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement