Çiçek: Tutuklu Yargılama Yapılması İnsanlık Suçu - Son Dakika
Güncel

Çiçek: Tutuklu Yargılama Yapılması İnsanlık Suçu

Çiçek: Tutuklu Yargılama Yapılması İnsanlık Suçu

'Balyoz Planı' iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 36'ncı duruşması sona erdi.

23.06.2011 21:05

Taleplerin alındığı sırada söz alan Albay Dursun Çiçek, varsayıma dayalı suçlamalarla karşı karşıya olduğunu savunarak, tutuklu yargılama yapılmasının bir insanlık suçu olduğunu ileri sürdü. "Hakkımdaki iftirayı destekleyen hiçbir tanık ve yasal delil yoktur" diyen Çiçek, "Tahliyeme ve beraatime karar verilsin" ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, dijital bir terör saldırısıyla iftiraya uğradığını belirterek, "Adaletin yerini bulmasını bekliyoruz. Ama adaletiniz gecikiyor ve sahte dijital verilerle adaleti kandıran bu hainler cesaret alıyor, ardı ardına yeni komplolar kuruyorlar. Amaçları bellidir, önce Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yok etmek, ardından ülkemiz üzerindeki hayallerini gerçekleştirmektir" diye konuştu.

BİR GÜN ELBET GERÇEKLER BU ÜLKEYE GÜNEŞ GİBİ DOĞACAKTIR

İddianamede kasıt ve kinin olduğunu iddia eden sanık Köylü konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ülkemizi, bayrağımızı, milletimizi ve Cumhuriyeti sevmek suçsa biz suçluyuz. Ülkemizi sevmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bizlere atılan iftiralara yönelik hangi somut deliller vardır? Bu iftiraları atanların elinde hayali dijital iftira belgelerinden başka ne vardır? Bu salonda sanık olarak karşınızda bulunanlar bu ülkenin sessiz kahramanlarıdır. Onlar ülkeleri için ellerinden gelenin en iyisini yapmışlar ve onurla hizmet etmişlerdir.

Bu ülke için seve seve canlarını verecekleri üzerine olan yeminlerine de sonsuza kadar sadıktırlar. Bu salonda, kendisine cami bombalama iftirası atılmış, görünüşte ve gösterişte değil, gerçek inananlar vardır. Bu salondaki kahramanlar yıllarca görev yaptıkları Peygamber ocağına karşı oynanan bu çirkin oyunlara hiç hazır olmadıklarından büyük ıstırap çekmektedirler. Suçum bu ülkeyi sevmekse korkmuyorum. Tüm sevdiklerim suçsuz olduğumu biliyor. 31 aydır tutukluyum. 31 yılda yatarım. Ülkeme olan sevgimin karşılığı ölüm ise ona da koşa koşa giderim. Bir gün elbet gerçekler bu ülkeye güneş gibi doğacaktır. "

Taleplerin alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 09. 30'a erteledi.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Duruşmanın ertelenmesinin ardından salonda izleyicilerin bulunduğu bölümde oturan sanık yakınları üzerlerinde harflerin yer aldığı tişörtleri giyerek, "Doğum günün kutlu" olsun yazısını oluşturdu. Sanık yakınları tutuklu sanıklar emekli Tümamiral Ali Deniz Kutlu ve Emekli Tümamiral Özer Karabulut'un doğum gününü alkışlayarak kutladı. Sanık yakınları daha sonra "Doğum günün kutlu olsun Deniz" ve Doğum günün kutlu olsun Özer" diyerek bağırdılar.

- İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çiçek: Tutuklu Yargılama Yapılması İnsanlık Suçu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement