Chp Yan Kollarda Dönüşüme Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Chp Yan Kollarda Dönüşüme Gidiyor

Chp Yan Kollarda Dönüşüme Gidiyor

CHP'de Geçlik Kolları Genel Başkanının ardından, Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı da görevinden alındı CHP'de Geçlik Kolları Genel Başkanının ardından, Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı görevinden alındı.

27.12.2011 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de Geçlik Kolları Genel Başkanının ardından, Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı da görevinden alındı CHP'de Geçlik Kolları Genel Başkanının ardından, Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı görevinden alındı. Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, yan kollarda dönüşüme işaret ederken, "Örgütümüzde kadın kurultayını yapma isteği çok yüksek. Daha önce Parti Meclisi, kadın kurultayı yapılması gerektiği görüşünü birçok kez dile getirmişti. Kadın kollarını sağlıklı bir yapıya dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK), Geçlik Kolları Genel Başkanının ardından, Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı ile Kadın Kolları MYK'yı "çeşitli aksamalar ve yetersizlikler" gerekçesiyle görevinden aldı.

ANKA'ya konuşan Güler, yan kolların kendi yöneticilerini kendilerinin seçmesini istediklerini vurgularken, CHP Kadın Kurultayının son olarak 2004 yılında, bir öncekinin de 1996 yılında yapıldığını ifade etti. "CHP'de kadın kurultayı geleneği çok güçlü" diyen Güler, 1960-1980 yılları arasında, iki yılda bir kadın kolu yöneticilerinin seçildiği kurultay yapılması geleneğinin mevcut olduğunu, ancak bu geleneğin 12 Eylül 1980'de siyasi partiler hukukundaki yasaklarların hışmına uğradığını ifade etti. Güler, "Örgütümüzde kadın kurultayını yapma isteği çok yüksek. Daha önce Parti Meclisi, kadın kurultayı yapılması gerektiği görüşünü birçok kez dile getirmişti. Bunların hazırlıklarını yapmamız gerekiyor. Kadın kollarını sağlıklı bir yapıya dönüştürmeyi hedefliyoruz. Mevcut yönetimin çeşitli aksamaları ve yetersizlikleri önceden beri vardı. Bütün bunlar değerlendirildi ve bu karar alındı" diye konuştu.

Kadın Kolları açısından, ana örgütte başlayan kurultay sürecine koşut olarak kadınların kendi yöneticilerini kendilerinin "özgürce" seçmesini istediklerini vurgulayan Güler, "Şimdi kurultayı yönetmek üzere geçici bir kurul atanacak. Bu kurul, kadın kurultayını gerçekleştirmiş olacak. Kurultay bittiğinde kurulun görevi de bitmiş olacak" dedi. Güler, kadın kurultayı takviminin henüz netleşmediğini bildirdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp Yan Kollarda Dönüşüme Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement