CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Kotil, Patlama Bölgesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Kotil, Patlama Bölgesini Ziyaret Etti

CHP\'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Kotil, Patlama Bölgesini Ziyaret Etti

Kazancı Yokuşu'nda dün meydana gelen patlamada zarar gören ev ve iş yerlerini ziyaret eden CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil, geçmiş olsun dileğinde bulunup, olayla ilgili bilgi aldı.

18.02.2014 16:40

Kazancı Yokuşu'nda dün meydana gelen patlamada zarar gören ev ve iş yerlerini ziyaret eden CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil, geçmiş olsun dileğinde bulunup, olayla ilgili bilgi aldı.

Taksim Kazancı Yokuşu'nda 9 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın meydana geldiği sokağa saat 14.30'da gelen CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil, zarar gören ev ve iş yerlerini ziyaret etti. Patlamanın meydana geldiği binanın bitişiğindeki bir daireye giren Aylin Kotil, burada evleri hasar gören bir aileyle sohbet etti. Ailenin sorunlarını dinleyen Aylin Kotil,  şunları söyledi:

"Ben bunu seçim kampanyaları başlamadan önce söylüyordum. Bölgede bir devlet hastanesi yok. Acilen bir durumun çözülebileceği bir hastanemiz yok. İstiklal Caddesi'nde bile biri ayağını burksa ya Okmeydanı'na ya da Şişli Etfal'e gidecek. Kaldı ki bu kadar önemli ve vahim bir durumda düşünün ki hasta Kartal'a(devlet hastanesi) gitmek zorunda kalmış. Taksim İlk Yardım Hastanesi duruyor. Tadilatta diyorlar. Yapılacak deniyor. Ancak bir tadilat belirtisi yok. Bölge çok kıymetli bölge. Orayla ilgili farklı planları var. Burada yapılmak istenen başka bir şey daha var. Bölge kentsel dönüşüm adı altında insanlardan uzaklaştırılıp, ofisleştiriliyor. Ofisleştirilip insan olmadığı için hastaneye ihtiyaç yok noktasına getirmeye çalışıyorlar. Ama burada en önemli şey, bu kadar insan var. Bu kadar ziyaretçi geliyor buraya. Acilen bir devlet hastanesinin burada hayata geçirilmesi gerekiyor."

BİLGİLER İNCELENSİN, TEKRAR KONUŞURUZ

Bir gazetecinin 'Olayın sebebi tüp olarak açıklandı. Sizde başka bir bilgi var mı?' sorusuna Aylin Kotil, "Birkaç kişiyle konuştuk farklı şeyler var. Ama o bilgiler bir incelensin ondan sonra tekrar konuşuruz" diye cevap verdi.

Patlamanın yaşandığı sokakta oturan İngilizce öğretmeni Gözde Seyis, Kotil'e "Başkana (Ahmet Misbah Demircan)  dün eğitimle ilgili bir bilgilendirme yapılacak mı? En azından temel kullanımlar hakkında. 'Bize tüp patlaması dediniz' Biz buna inanmıyoruz, mahkeme tespit raporu yaptıracağız, 'Madem böyle bir şey dediniz. Bununla ilgili temel bilgilendirme yapılacak mı?' dedik.  O da bize 'Biz bu konuyu şuan konuşmayalım' dedi." diye konuştu.

Aylin Kotil de öğretmen Gözde Seyis'in söylediklerine karşılık 'Hukukçu arkadaşımız burada. Size yardımcı olacaklar. Telefonlarınızı verin. Bütün hukuki işlemleri sizin adınıza yapacaklar" dedi.

Bu arada Beyoğlu Belediyesi, Kazancı Yokuşu'nda zarar gören ev ve işyeri sakinlerine  kapı kapı çalıp, içinde sebzeli köfte, pilav ve çorba bulunan yemek paketleri dağıttı.

Sokaktaki temizlik, hasar kaldırma ve onarım çalışmaları sürüyor.

MÖ (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Kotil, Patlama Bölgesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement