CHP Milletvekili: Mecliste Kavgalar Grekoromen Stilde Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili: Mecliste Kavgalar Grekoromen Stilde Yapılıyor

CHP Milletvekili: Mecliste Kavgalar Grekoromen Stilde Yapılıyor

CHP'li Akar, 4+4+4 formülünün görüşüldüğü Eğitim Komisyonu'nda çıkan tartışmada kendisine saldırdığını ileri sürdüğü Hakan Şükür'ün danışmanları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

16.03.2012 15:32  Güncelleme: 18:35

Chp Kocaeli Milletvekili Haydar Akar partisinin il başkanlığında düzenlediği toplantısında 4+4+4 fromülünün görüşüldüğü Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nda çıkan tartışmada kendisine saldırdığını ileri sürdüğü Hakan Şükür'ün danışmanları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Milletvekili Akar mecliste yaşanan tartışma ve kavgalarla ilgili olarak da bu kavgaların serbest stilde değil grekoromen yapıldığını, üstten yumruk atılmamakla birlikte vücutların kullanıldığını, aşağıdan da tekmeler atıldığını söyledi.

CHP Kocaeli İl Başkanlığı'ndaki basın toplantısına Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Fahri Örengül, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gedikli de hazır bulundu. Eğitimde 4+4+4 yöntemini eleştiren Haydar Akar çocukların geleceğini ilgilendiren çok önemli bir konu olduğunu ve yasa tasarısını hassasiyetle takip edenlerden biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kocaeli Milletvekili Fikri Işık bu komisyonun sözcüsü ve her söz alışında 'Buraya gelen, komisyon dışında söz alan milletvekilleri bu kanun yasa tasarını okumadılar ve maddeleri bile bilmiyorlar' şeklinde konuşuyor. Bu sözleri kendisine iade ettiğim gibi asıl oraya yığdıkları bodyguardlar bilmiyordu. Bodyguardlar diyorum onlara. AK Partili Milletvekilleri demiyorum. Çünkü milletin vekili oraya gelir konuşur, yasa hakkında fikirleri ile düşüncelerini söyler, pozitif veya negatif görüşlerini iletir. Ama onlar öyle yapmadı. Her komisyona genç ve fiziksel olarak üstünlük sağlayacakları milletvekillerini seçip getirmişler. Zaman zaman kargaşalar ve sıkıntılar yaşadık. Dikkat ederseniz, televizyonlarda milletvekilleri kavgaları grekoromen stilde yapılıyor. Yani serbest sitilde değil. Alttan dalma yok. Genelde vucutlarını kullanarak yaparlar. birbirlerine yumruk atmazlar, alttan tekmelerler. Düşen insanlara da acımasızca vuruyorlar. Sanki intikam hırsı ile vuruyorlar. Zaman zaman böyle olaylar yaşadık."

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM

Mecliste yaşanan kavga olayıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Milletvekili Haydar Akar, "Çıkan kargaşa anında iki sivilin bizim milletvekili arkadaşımıza müdahele ettğini gördüm. Çevirdiğimde milletvekili olmadığını anladım. 'Sen ne arıyorsun burada bulunmaman gerekir' dediğimde biri beni iterek dışarıya çıktı. Ben de dışarı çıktım ve polise bunlardan davacı olduğumu ve bunların tutulmasını söyledim. Dışarıda bulunan basın mensupları bunların beni darpettiği düşüncesiyle gazetelere ve televizyonlara yansıtmışlar. Böyle bir olay gerçekleşmedi ama arkadaşlara fiziksel bir durum olduğu için savcılığa suç duyurusunda bulundum. Meclis Baskanına verdiğim dilekçede de bunları belirttim." diye konuştu.

EĞİTİM KONUSUNDA TÜRKİYE İYİ BİR İŞ YAPIYORDU ENGELLEDİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu arasında yaşanan tartışmalara da değinen Akar şöyle devam etti:

"Genel Başkanımız için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Kafasını deve kuşu gibi gömmüş hiçbirşey görmüyor' diyor. Bu kanun 1997 yılında çıktı ve Türkiye'ye zarar verdiği söyleniyor. Fakat zarar verdiği noktayı söyleyemiyorlar. Nerede zarar vermiş bu kanun Dünya Bankası 8 yıllık eğitim sistemini Dünya'ya örnek göstermeye başladı. 192 ülke arasında bunların getirmiş olduğu 4+4+4 sistemi sadece Dünya'da 7 ülkede uygulanıyor. Almanya bu modelden vazgeçmek üzere. Türkiye ilk defa doğru bir iş yapıyordu, önüne engel koydular. Türkiye'deki insanların beyinlerinin gelişmesini istemiyorlar."

BAŞBAKAN HER KONUDA YALAN SÖYLÜYOR

Basın toplantısında, 'Başbakan milletin gözü içine baka baka yalan söylüyor. Bir ülkenin başbakanı konuştuğu yüz kelimenin 80'ini yalan söylemez.' diyen Akar şöyle devam etti:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı her konuda yalan söylüyor. Alt komisyona 25 sivil toplum kuruluşu ve eğitim konusunda uzman kuruluşlar çağrıldı. 23 kuruluş buna karşı. Bu iki kuruluşun talebi. Bilimsel izahıda yok bunun. Başbakan açıklamasında 'çektiği zararı bunlar görmüyor' diyor. Nedir zarar açıklayamıyorlar. Reform diyorlar 10 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. Uganda'nın Başbakanı yönetmiyor bu ülkeyi. Her gelen bakan bu ülkede reform yaptı. Hüseyin Çelik, Nimet Çubukçu, Şimdi Ömer Dinçer reform yapıyor. Ama yaptıkları reformu kimse anlamıyor. Bunlar bir önceki bakanlıklarını kötülüyorlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili: Mecliste Kavgalar Grekoromen Stilde Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement