CHP Milletvekili Işık'tan Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Işık'tan Suç Duyurusu

CHP Milletvekili Işık\'tan Suç Duyurusu

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Ankara'daki Gezi Parkı eyleminde darp edildiğini öne sürerek, suç duyurusunda bulundu.

11.06.2013 12:23  Güncelleme: 12:29

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Ankara'daki Gezi Parkı eyleminde darp edildiğini öne sürerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve "kanuna aykırı emir verdiğini" iddia ettiği  kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi'ne gelen Işık, suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi. Dilekçesinde, Gezi Parkı için 1 Haziran'da Ankara Güvenpark'ta yapılan eylemde halkın yanında yer aldığını ifade eden Işık, alanda hiçbir taşkınlık olmadığı halde polisin gaz, su ve cop kullanarak halka 3 kez müdahalede bulunduğunu savundu.

Bunun üzerine, emniyet güçlerinin yanına giderek kendini tanıttığını ve polisi sağduyu çağrısı yaptığını kaydeden Işık, daha sonra tekrar başlayan müdahalede, polis tarafından darp edildiğini iddia etti.

Dilekçesinde, "Polis, milletvekilini darp edecek yetkiyi nereden alıyor" diye soran Işık, şunları ifade etti:

"Polisin yaptığı her saldırıdan bizzat sayın Başbakan sorumludur. Çünkü yönetim şekli olarak, başka hiçbir irade kabul etmeyen Başbakan, her emri kendisi vermektedir. Bana yapılan darp emrini de bizzat Başbakanın verdiğine inanıyorum. Başbakan her konuşmasında partimi ve milletvekillerini hedef göstermiştir. Polise, CHP milletvekillerini hedef yapmıştır."

Dilekçede, Başbakan Erdoğan ve "kanuna aykırı emir veren" kamu görevlileri hakkında kamu davası açılması talep edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Işık'tan Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement