CHP'li Sayek Böke'ye Tokat Gibi YPG Cevabı: 17 yaşındaki Kızımızı Uykusunda Öldürdüler - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sayek Böke'ye Tokat Gibi YPG Cevabı: 17 yaşındaki Kızımızı Uykusunda Öldürdüler

"PYD-YPG'nin terör örgütü olup olmadığına dair bir istihbari bilgimiz yok" diyen CHP Milletvekili Selin Sayek Böke'ye yanıt veren terör uzmanı Mete Yarar "Askerimizi şehit ediyorlar, ne istihbaratı" dedi.

05.02.2018 10:46  Güncelleme: 11:31

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Habertürk TV'de Kübra Par'ın konuğu olmuş ve " Suriye'de PYD- YPG yapılanmasını terör örgütü olarak mı yoksa Kürtlerin temsilcisi olarak mı görüyorsunuz" şeklinde bir soruya skandal bir cevap vermişti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ DİYECEK BİR BİLGİMİZ YOK"

Terör örgütü PKK'nın, Suriye'deki uzantısı olan PYD-YPG'ye terör örgütü diyemeyen CHP'li Böke soruya, "Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz" ifadeleriyle cevap verdi.

"PEKİ ÖSO İLE İLGİLİ İSTİHBARATINIZ VAR MI?"

Emekli subay ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, Böke'nin bu sözlerini değerlendirdi.

Yarar konu ile ilgili şunları söyledi:

"Siyası bir polemik açan kişilere cevap verme ihtiyacı hissediyorum, şahsa vermiyorum çünkü. Selin Sayek Böke'ye soralım, Özgür Suriye Ordusu ile ilgili istihbari bilgiye nereden sahipsiniz? Onunla ilgili kanaati nereden biliyorsunuz? Bütün şehitlerimizin altında o kanlı örgütün işareti var. Daha ne istihbarat örgütüne ihtiyacın var? Bunu bilmek için istihbari bilgiye mi ihtiyaç var? Senin askerini öldüren, senin şehrini bombalayan birisi için bana birisinin 'terörist' demesine gerek var mı? 17 yaşındaki kızımın uykusundayken atılan roketle öldürüldü."

CHP'li Sayek Böke'ye <a class='keyword-sd' href='/tokat/' title='Tokat'>Tokat</a> Gibi YPG Cevabı: 17 yaşındaki Kızımızı Uykusunda Öldürdüler
CHP\'li Sayek Böke\'ye Tokat Gibi YPG Cevabı: 17 yaşındaki Kızımızı Uykusunda Öldürdüler

Son Dakika Güncel CHP'li Sayek Böke'ye Tokat Gibi YPG Cevabı: 17 yaşındaki Kızımızı Uykusunda Öldürdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement