Chp'li Milletvekilleri'nden Kayseri'ye Çıkarma - Son Dakika
Güncel

Chp'li Milletvekilleri'nden Kayseri'ye Çıkarma

Chp\'li Milletvekilleri\'nden Kayseri\'ye Çıkarma

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili "dolandırıcılık, rüşvet ve irtikap" iddiasıyla açılan kamu davasının dördüncü duruşması bugün görüldü Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili "dolandırıcılık, rüşvet ve irtikap" iddiasıyla açılan kamu...

05.03.2013 14:38

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili "dolandırıcılık, rüşvet ve irtikap" iddiasıyla açılan kamu davasının dördüncü duruşması bugün görüldü Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili "dolandırıcılık, rüşvet ve irtikap" iddiasıyla açılan kamu davasının dördüncü duruşması bugün görüldü. Kayseri 2′nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sanıkların ek savunmalarının alınması nedeniyle 7 Haziran 2013 tarihine ertelendi. Duruşmada, sanıklardan Hacı Ali Hamurcu'nun avukatı, müvekkilinin emniyette verdiği ifadesindeki 3 dakika 37 saniyelik bir bölümün ve orijinal kasetin yok edildiği iddiasıyla, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na açılan soruşturmanın takibini istedi. Duruşmada bilirkişinin bu yöndeki tespitlerini içeren raporu da okundu. Mahkeme de talebi kabul ederek soruşturma dosyasının hangi aşamada olduğunun sorulması ve ilgili soruşturmanın bekletici sorun yapılıp yapılmayacağı yönünde karar verilmesi üzerine duruşmayı 7 Haziran 2013 tarihine erteledi. Ayrıca Hamurcu'nun bir sonraki celsede savunmasının alınmasına da karar verildi. Hamurcu duruşmada söz alarak, bu kayıp bölümün ortaya çıkması durumunda, beratını sağlayacak görüntülerin tespit edileceğini belirtti.

-"SİLİNEN GÖRÜNTÜ KAYDINDAKİLER KİM?"-

Duruşmayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığındaki 17 CHP'li milletvekili de izledi. Tezcan'la birlikte CHP Milletvekilleri Atilla Kart, Ömer Süha Aldan, Ali Özgündüz, Recep Gürkan, Emre Köprülü, Ali Serin Dağ, Mehmet Ali Edipoğlu, Celal Dinçer, Kazım Kurt, Şevki Kulkuloğlu, Orhan Düzgün, Ali İhsan Köktürk, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Ali Haydar Öner, Malik Ejder Özdemir, Oktay Ekşi izleyici olarak katıldı. Salonun dışında da pek çok partili hazır bulundu. Duruşmanın ardından milletvekilleri toplu halde il binasına gelerek CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atilla ile bir süre görüştü. CHP'li milletvekillerin adliye ve parti binasına gelişinde polisler de güvenlik önlemleri aldı.

Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, kendilerinin yolsuzlukların üzerini örtmeyen, adil ve bağımsız yürüyen bir süreç istediklerini ifade ederek, "Bu çerçevede bugüne kadar yapılanları da görerek arkadaşlarımız bu süreci yakından takip ediyor, bundan sonra da takip edecek. CHP nerede yolsuzluk varda kararlılıkla, cesaretle onun üzerine gidecektir" dedi.

Tezcan'ın ardından kameraların karşısına geçen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise soruşturmanın süreci hakkında bilgi verdi.

Kart, Kayseri Belediyesi'nde ortaya çıkan yolsuzlukların üzerinin takipsizlik kararları verilerek örtülmeye çalışıldığını belirterek, "CHP olarak biz kişisel bir çekişmenin, bir iddialaşmanın içinde değiliz. CHP olarak diyoruz ki, bu ülkede kimsenin yaptığını yanına kalmasın, gerçekler ortaya çıksın" diye konuştu. Kayseri Belediyesi odaklı yolsuzluk ilişkileri ağının, idari soruşturma aşamasında mülki idari tarafından korunduğunu öne süren Kart, bu bağlantı nedeniyle adli soruşturmanın da iğfal edildiğini belirtti.

Sanıklardan Hacı Ali Hamurcu'nun ise bu olayın şu anda sanki tek suçlusu, tek faili olarak lanse edildiğini ifade eden Kart, Hamurcu'nun, soruşturmada emniyet yetkilileri dışında birilerinin olduğunu söylediğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Bugünkü duruşmada da, bizim takibimiz üzerine açılmak zorunda olan dava kısmen açıldı ve bilirkişi raporu verildi. O bilirkişi raporunda, 18 Temmuz 2007 tarihli sorguda 4 dakikaya yakın bir kısmın olmadığını söyleniyor. Silinmiş. Bu orada ilk andan itibaren soruşturmaya müdahale edildiğinin delilidir. İlk aşamadan itibaren deliller karartıldı. Belli ki o görüntülerde aslında o soruşturmada bulunmaması gereken birileri var, kim bu birileri? Orada soruşturmayı yönlendiren, kopyala yapıştır diyen kim? Emniyet görevlileri dışında başka kim var orada Bunları yargı ortaya çıkartacak değil mi? Peki bu şekilde yürütülen bir soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğünü söyleyebilir misiniz? CHP olarak başından beri söylediklerimiz ne kadar doğru olduğu ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

-"OSMAN GÜNEŞ'LER BU YAŞANAN SÜRECİN KARA KUTUSUDUR"-

Kart, kendilerinin dönemin Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Elçin'in hakkında yapıkları suç duyurusunun yine dönemin Kayseri Valisi Osman Güneş tarafından işleme konulmadığını belirterek, daha sonra Elçin'in yasal dinlemeye takılmasının ardından hakkında idari soruşturma başlatıldığını kaydetti. Elçin'in "bu itiraflarının" iki yıldan bu yana Kayseri savcılığının ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından bilindiğini ifade eden Kart, "Biz yeni öğrendik. Deliller bizden saklanıyor. Devletin savcısı, mahkemesi bu itiraflar ortada olmasına rağmen neden suç duyurusu yapmaz'2 yıldır anlatmaya çalıştığımız bu, bırakın yargı işlesin, başka bir şey istemiyoruz. Biz kimseye iftirada bulunup karalama yapmıyoruz. Bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemek en başta Büyükşehir Belediye Başkanının hukukuna uygundur. Çünkü ortada ciddi, yasal bulgular var. Biz Osman Güneşleri yaratan sistemi sorguluyoruz. Osman Güneşleri kim, neden himaye ediyor? Kayseri olayının özü budur. Osman Güneşler bu yaşanan sürecin kara kutusudur, kilididir. Biz o kilidi açacağız. Bunun için Kayseri'deyiz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Milletvekilleri'nden Kayseri'ye Çıkarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement