CHP'li Matkap: Tüzük Kurultayı Kesin Yapılacak - Son Dakika
Güncel

CHP'li Matkap: Tüzük Kurultayı Kesin Yapılacak

CHP\'li Matkap: Tüzük Kurultayı Kesin Yapılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, tüzük kurultayının kesin yapılacağını vurgularken, zamanlama konusunda farklı düşüncelerin olduğunu ifade etti.

22.12.2011 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, tüzük kurultayının kesin yapılacağını vurgularken, zamanlama konusunda farklı düşüncelerin olduğunu ifade etti. Matkap, il ve ilçe kongrelerinin gündemine "tüzük değişikliklerinden beklentiler" konulu bir madde eklemeyi önereceklerini belirtirken kurultay tarihi için de son baharı işaret etti.

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı.

Toplantıya ilişkin soruları yanıtlayan Matkap, bugün Parti Meclisi'nde tüzük kurultayının toplanması için bir öneri sunulduğunu, bunun kabul görmediğini belirtti. Bunun, tüzük kurultayı yapılmayacak anlamına gelmediğini ifade eden Matkap, "Hayır kesin yapılacak, zamanlama konusunda farklı düşünceler var. Bu güne kadar kurulan komisyon tarafından çok önemli çalışmalar yapıldı. Bütün bu çalışmalar sonucunda henüz bir mutabakat sağlanmış değil" dedi.

Siyasi partiler yasasının da değişebileceğine işaret eden Matkap, Mart ayında başlayacak ilçe kongrelerinin gündemine "tüzük değişikliklerinden beklentiler" konulu bir madde de eklemeyi önereceklerini dile getirdi. Bu şekilde tüzük değişikliği önerilerinin tartışılmasını isteyeceklerini söyleyen Matkap, Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak il kongrelerinde de konunun tartışılmasının sağlanacağını belirtti. Buradan çıkacak sonuçları, MYK ve Parti Meclisi'nde yeterince tartışıldıktan sonra tüzük komisyonuna önereceklerini dile getiren Matkap, tüzük komisyonunun hazırlığından sonra tüzük kurultayını toplayacaklarını kaydetti.

Matkap, "Tüzük kurultayımızı son baharda ayrı toplayabileceğimiz gibi olağan kurultayımızla da birleştirebiliriz" dedi. -

Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Matkap: Tüzük Kurultayı Kesin Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement