CHP' Li Kulkuloğlu Törenlere Katılmayan AKP İl Başkanını Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

CHP' Li Kulkuloğlu Törenlere Katılmayan AKP İl Başkanını Eleştirdi

CHP\' Li Kulkuloğlu Törenlere Katılmayan AKP İl Başkanını Eleştirdi

CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu, 10 Kasım törenlerine katılmayan ve çelenk koymayan AKP İl başkanını eleştirdi.

10.11.2013 11:31

Chp Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu, 10 Kasım törenlerine katılmayan ve çelenk koymayan AKP İl başkanını eleştirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'a, il başkanlarının törene katılmaması yönünde talimat verip vermediğini sordu. Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75'inci yıl dönümü nedeniyle, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hava Plt. Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tören alanında yerini aldığı sırada, CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu, milletvekilleri için neden yer ayrılmadığını sordu. Kulkuloğlu, törene katılması için kendisine yer ayrılmasına ihtiyacı olmadığını belirterek, 'Levhanın olması gerekmez. Ayıp. AKP milletvekilleri gelmiyor diye, bizim de mi gelmemiz gerekiyor ' diye tepki göstererek, siyasi parti il başkanlarının bulunduğu bölüme geçti. Kulkuloğlu, gazetecilerin 'Protokol krizi mi yaşandı' sorusunu, 'Yaşanan kriz, makam sarhoşluğuna kapılmış bir takım insanların milletvekillerinı yok saymasından başka şey değil. Biz makam sarhoşluğuna kapılmışların değil, yüce Türk milletinin temsilcilerinin yanında yüce önderimizi, ulu önderimizi saygıyla andık' diye yanıtladı.

Tören; Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, MHP İl Başkanvekili Resul Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Atatürk'ün anlatıldığı konuşmaların ardından 09.05'de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Törenin bittiği anonsuyla birlikte bir grup genç 'Andımız'ı okudu. Alanda, AKP milletvekillerinin törene katılmaması ve il başkanının Atatürk anıtına çelenk koymamasını eleştiren CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu şöyle dedi

'Bugün ulus olarak yüce önder Gazi Mustafa Atatürk'ün ebediyete göçünün 75'inci yılında, sadece onun yasını içimizde tutmuyoruz. Onun gösterdiği yolda ilerlemeye and içiyoruz. İlkelerini, devrimlerini yaşatmaya kararlılıkla bir kez daha and içiyoruz Bugün burada yaşanan çok büyük rezalet. Eğer sayın Tayyip Erdoğan talimat verdi de başka şehirlerde de AKP il başkanları Atatürk'ü Anma töreninde gelip bulunmadı, çelenk koymadılarsa bu Türk milletine saygısızlıktır. Eğer Kayseri il başkanı bu törene gelip, 20 milyon oy almış partinin il başkanı olarak bu ülkenin ve cumhuriyetin kurucusu, hepimizin 76 milyonun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ulu önderine saygısızlık etmişse, bu sadece Türk milletine yapılmış saygısızlık değil, özelinde hepsi en az benim kadar Atatürkçü, cumhuriyetçi ve bu devlete millete bağlı 20 milyon AKP seçmenine yapılan saygısızlıktır. Şiddetle kınıyorum ve tüm Türkiye'de bilinmesini istiyorum. Tayyip Erdoğan'a da buradan soruyorum; Kendisi talimat vermediyse bunun hesabını soracak mı, sormayacak mı İşte o zaman Atatürk'ün ismini silmeye çalışmadığını söyleyen, tabelalardan cumhuriyeti ve cumhuriyetin bütün kazanımlarını bu ülkede yok etmeye çalışmadığını iddia eden Tayyip Erdoğan'ın samimiyetine inanacağım. Bu bir samimiyet testidir ve hep beraber bugün burada göreceğiz. Bugün burada olmayan iktidar partisi temsilcilerini ve milletvekillerini Türk milleti adına kınıyorum. Tayyip Erdoğan'dan da gereğini yapmasını bekliyorum, eğer kendisi talimat vermediyse. Verdi de başka şehirlerde de aynısı yaşandıysa o zaten Türk milletinin çözmesi gereken sorundur. Onu da yakında çözecektir.'

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan'da iktidar partisi temsilcilerinin törene katılmamasını eleştirerek, 'Cumhuriyetin nimetlerinden yararlanarak milletvekili, bakan olmuş, Atatürk ve silah arkadaşlarının kanıyla, canıyla kurulmuş koca devletin nimetlerinden yararlananların yılda bir defa 1 dakikalık saygı duruşunu şehitlerimizden ve Atatürkümüzden esirgeyenleri şiddetle kınıyorum ve yazıklar olsun onlara diyorum' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP' Li Kulkuloğlu Törenlere Katılmayan AKP İl Başkanını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement