CHP'li Kulkuloğlu, Başbakanı'ı İstifaya Çağırdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kulkuloğlu, Başbakanı'ı İstifaya Çağırdı

CHP\'li Kulkuloğlu, Başbakanı\'ı İstifaya Çağırdı

Meclis Genel Kurulu'nda çıkan kavga sonrasında 12 gün iş göremez raporu alan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Kendi milletvekillerinden nasıl saldırgan canavarlar yarattığına bir dön de bak. Eğer azıcık utanma duygun varsa ey Sayın Başbakan istifa et, bu milletin yakasından düş" diye seslendi.

28.02.2014 13:33

Meclis Genel Kurulu'nda çıkan kavga sonrasında 12 gün iş göremez raporu alan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Kendi milletvekillerinden nasıl saldırgan canavarlar yarattığına bir dön de bak. Eğer azıcık utanma duygun varsa ey Sayın Başbakan istifa et, bu milletin yakasından düş" diye seslendi.

-YANINDAKİ KİŞİNİN YARDIMIYLA YÜRÜDÜ-

Kulkuloğlu, TBMM bahçesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bir bacağı sarılı olan Kulkuloğlu, yanındaki bir kişinin yardımıyla yürüdü. Sandalyede oturarak açıklamasını yapan Kulkuloğlu, sarılı bacağını göstererek, "Sarılı boydan boya kasta yırtılma var, içinde kanama var. Tekme gelmiş alttan. 12 gün iş göremez raporu verdiler ama ben mücadele devam ediyor, mecburum gelmeye. Burnumun içinde bir yırtık var" diye konuştu.

-BAŞBAKAN'A ÇAĞRIDA BULUNDU-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Kulkuloğlu şöyle dedi:

"Ben buradan sizler aracılığıyla Sayın Başbakan'a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu milletin evlatlarına "vandal', "çapulcu' diyen ey Başbakan, demokrasinin kabesi olan, dualarla açılmış, Gazi Meclis'te "dindar kindar nesil' derken kendi milletvekillerinden nasıl saldırgan canavarlar yarattığına bir dön de bak. Üç hafta içerisinde üçüncü olay. 28 Şubat'ın yıl dönümünde Meclis'te neyin intikamının peşindesin? Ne hikmetse para pul ilişkileriniz, akçeli işleriniz ortaya çıkınca birden saldırganlaştınız. Yeter artık, Allah gözünüzü doyursun. Vahşetinizle kimsenin sesini kısamazsınız. Bu milletin temsilcilerini susturamazsınız. Saldırsan da saldırtsan da kesinlikle bu mücadeleden millet adına yılmayacağız. Bu mücadeleye bu Meclis çatısı altında devam edeceğiz. Eğer azıcık utanma duygun varsa ey Sayın Başbakan istifa et, bu milletin yakasından düş. Bu millet sana mahkum mu sanıyorsun."

-"MECLİS BAŞKANI ARADI, AK PARTİ'DEN KİMSE ARAMADI"-

"Son durumunuz nedir?" sorusuna Kulkuloğlu, "Son durum dün ben aslında olayı ayırmak için girdim. Kavga büyüsün istemedim. Hepimizin burada ailesi var. Hanımefendiler var. Ağza alınmayacak şekilde kadın, kız içine katılarak milletin çoluğu çocuğu içine katılarak küfrediliyor. Ağzını tutmaya çalıştım. Baktı ben muhalefet milletvekiliyim, dirsek vurdu. Yetmedi yumruk vurdu, o arada kargaşada 4-5 yumruk daha vurdular. Sona biri tepmiş alttan. O tepenle de kas yırtığı var, bir ay üzerine basamayacağım, seçim zamanı ama ben mücadeleye devam edeceğim" yanıtını verdi.

Kulkuloğlu, "Yüzümde var, burnumun içinde yırtık var. Çenemde var" diye de ekledi.

-"ORADA SIKMIŞ PARMAĞINI BURNUMUN İÇİNE SOKMUŞ"-

Çekilen fotoğraflara ilişkin bir soruya da Kulkuloğlu, "Orada sıkmış parmağını burnumun içine sokmuş, burnumun içindeki mukozayı yırtmış, ciddi darbe aldım burada, vuranlar belli. Sabah Meclis Başkanı aradı, söyledim. Metin Külünk, Muhyettin Aksak, bir arkadaş daha var. Meclis Başkanı'na söyledim, isimleri alma lüftunda bile bulunmadı, geçmiş olsun diyerek kapattı. Ben beklerdim ki gelin görüşelim, o arkadaşlarla da görüşelim demesini, demedi" dedi.

"AKP'den arayan oldu mu, geçmiş olsun için" sorusuna da Kulkuloğlu, "Hayır hiç arayan olmadı" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Kulkuloğlu, Başbakanı'ı İstifaya Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement