CHP'li Dudu: Adalet Bakanı'na Diplomasını Nasıl Verdiler Merak Ediyorum - Son Dakika
Güncel

CHP'li Dudu: Adalet Bakanı'na Diplomasını Nasıl Verdiler Merak Ediyorum

CHP\'li Dudu: Adalet Bakanı\'na Diplomasını Nasıl Verdiler Merak Ediyorum

Chp Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, "Anayasa Mahkemesi'nin kararını yargıya müdahale olarak değerlendiren ve saygı duymadığını ifade eden bir Adalet Bakanı var Türkiye'de.

02.03.2016 16:41

Chp Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, " Anayasa Mahkemesi'nin kararını yargıya müdahale olarak değerlendiren ve saygı duymadığını ifade eden bir Adalet Bakanı var Türkiye'de. O Adalet Bakanı'na Hukuk Fakültesi diplomasını nasıl verdiklerini merak ediyorum" dedi.

CHP'li Mevlüt Dudu ve Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, partilerinin Düzce İl Başkanlığı'nı ziyaret ettiler. Ali Öztunç, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın açıklamalarının bazı medya organlarında veriliş biçimini eleştirerek, "Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın linç etmişler. Bunu yapan yandaş medya. Ben eski RTÜK üyesiyim. Öyle bir medya yarattılar ki gazeteciliğin 'G' sini yapmıyorlar. Haberciliğin 'H'si yok. Tek bir şey var. Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

Mevlüt Dudu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyelerine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ni eleştirdiğini hatırlatarak, şöyle dedi:

"Anayasa Mahkemesi'nin kararını yargıya müdahale olarak değerlendiren ve saygı duymadığını yine aynı şekilde ifade eden bir Adalet Bakanı var Türkiye'de. Yani o Adalet Bakanı'na Hukuk Fakültesi diplomasını nasıl verdiklerini- eğer sonradan bir takım hasara uğramadıysa beyni- ben gerçekten merak ediyorum. Anayasa'ya dayanarak Anayasa'dan aldığı yetki ile karar veren Anayasa Mahkemesi öyle ya da böyle karar verebilir. Olumlu ya da olumsuz. Beğenilir ya da beğenilmez ama Anayasal yetkiye dayanarak karar veren Anayasa Mahkemesi'nin kararını yargıya müdahale olarak değerlendirmek gerçekten çok takdire şayan bir değerlendirme ve bir yorum diye düşünüyorum. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı kınıyorum. Şunu da unutmasınlar ki hem sayın Cumhurbaşkanı hem de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir gün gelecek o tanımadıkları, saygı duymadıkları Anayasa Mahkemesi'nin önünde Yüce Divan sıfatı ile yargılanırken bu millete hesap verecekler." - Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Dudu: Adalet Bakanı'na Diplomasını Nasıl Verdiler Merak Ediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement