CHP'li Aldan'dan Seçimde Şaibe İddiası - Son Dakika
Güncel

CHP'li Aldan'dan Seçimde Şaibe İddiası

CHP\'li Aldan\'dan Seçimde Şaibe İddiası

Chp Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Köyceğiz'de İlçe Seçim Kurulu'nun tarafsızlığını yitirdiği iddia edip, "Ankara'dan yapılan telefon trafiğinin bini bir para. Türkiye'nin dört bir yanında seçimlere şaibe girdi.

04.04.2014 11:11

Chp Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Köyceğiz'de İlçe Seçim Kurulu'nun tarafsızlığını yitirdiği iddia edip, "Ankara'dan yapılan telefon trafiğinin bini bir para. Türkiye'nin dört bir yanında seçimlere şaibe girdi. Bundan ilimiz de uzak kalamazdı" dedi.

Milletvekili Ömer Süha Aldan, Köyceğiz'de belediyenin itirazlar üzerine CHP'den AK Parti'ye geçmesiyle ilgil partisinin Muğla İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Partisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Başkanı Mustafa Öztürk ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu toplantıda Aldan, sert açıklamalarda bulunarak, gerekirse seçimin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Aldan, Türkiye'nin dört bir tarafında yapılan yerel seçimlerde şaibenin olduğunu ileri sürüp, şunları söyledi:

"Bunun benzer şekillerini Dalaman ve Köyceğiz'de yaşamaktayız. Seçimde kazandık, masada kaybetmek istemiyoruz. Dalaman'da 12, Köyceğiz'de 4 oy ile seçimi kazandık. Diğer parti yönetimleri seçime itiraz haklarını kullandılar. Hukukun bir gereği olarak olağan buluyoruz. Bundan sonra tuhaf gelişmeler olmaya başladı. AK Parti iki ilçede sadece geçersiz sayılan oyların yeniden sayılmasını talep etti. 298 Sayılı Seçim Kanunu gereğince bu tip başvuruların somut ve gerekçeli olması şart. Dalaman'da 12 oy öndeydik. Usulsüzlük olmadığını gördük ve itiraz hakkımızı kullanmadık. İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin geçerli saydığı oyları bir anlamda listeye dahil etti. Ancak, 'İtirazda bulunmadık' diye bizim geçersiz sayılan oyları listeye dahil etmedi. Böyle bir çifte standart uygulandı. Bu kabul edilemez bir durumdur. İtiraz ile kazanılmış bir hak söz konusu olamaz. O sandık sayıldığı zaman hangi partinin olursa olsun kabul ediliyorsa o haneye oylar yazılır. İki ilçede iktidar lehine seçim kazandırılmak istenmiştir. Yapılan olumsuzluklar nedeniyle Dalaman'da 12 olan oy farkı 6'ya indirildi. Buna rağmen seçimi biz kazandık. Parti olarak oy oranlarımızın tekrar yükseltilmesi için İl Seçim Kurulu'na itiraz ettik."

'SEÇİMİN İPTALİ GEREKİYORSA ONA BİLE VARIZ'

Seçimin haksız olduğunu düşündüklerini belirten Aldan, "İlçe Seçim Kurulu tarafsızlığını yitirdi. Ankara'dan yapılan telefon trafiğinin bini bir para. Türkiye'nin dört bir yanında seçimlere şaibe girdi. Bundan ilimizde uzak kalamazdı. Buradaki asıl gücümüz halkımızdır. Bizlere büyük bir teveccüh gösterildi. Utanmasalar aradaki yüzde 30 farka da itiraz edecekler. Köyceğiz'de seçim güvenliği konusunda çok büyük zafiyetler yaşandı. Seçim sandıkları kolluk kuvvetlerinin nezdinde taşınması gerekirken, bu zorunluluğa uyulmadı. Oradaki orman kooperatif başkanları, hatta kamu görevlileri, köylülerimize açık açık baskı yaptılar. Sayım sırasında bizim partililerimiz oy kullanma yerlerinden zorla çıkarılmıştır. Bu seçimin haksız olduğunu düşünüyoruz. İptal gerekiyorsa ona bile varız. Dalaman hakkında iktidar partisi ile ilgili bir karar verilirse seçime gölge düşürür. Böyle bir durumda haklarımızı her yerde arayacağız" dedi.

NELER YAŞANDI

30 Mart'taki yerel seçimlerde Köyceğiz'de AK Parti'li Kamil Ceylan, 3 oy farkla CHP'nin önünde seçimi tamamladı. CHP'nin itirazı üzerine, İlçe Seçim Kurulu tutanakları inceledi. İnceleme sonucunda, tekrar aday olan CHP'li mevcut Belediye Başkanı Salih Erbay'a sandıktan 10 bin 217, rakibi AK Partili Kamil Ceylan'a ise 10 bin 213 oy çıktığı tespit edildi. Erbay'ın 4 oy farkla seçimi kazanması üzerine bu defa AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtiraz kabul edilip, iki sandıkta tekrar sayım yapıldı. Sayım sonucunda 14 oy farkla AK Parti'nin öne geçtiği bildirildi. Bunun üzerine CHP, İl Seçim Kurulu'na başvurdu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Aldan'dan Seçimde Şaibe İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement