CHP İl Kongresinde Kılıçdaroğlu Posteri Krizi - Son Dakika
Güncel

CHP İl Kongresinde Kılıçdaroğlu Posteri Krizi

CHP İl Kongresinde Kılıçdaroğlu Posteri Krizi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kongresi'nin yapıldığı salonda Genel Başkan Kemal Kılıçdardoğlu'nun küçük posterinin asılması krize neden oldu.

10.06.2012 19:15

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kongresi'nin yapıldığı salonda Genel Başkan Kemal Kılıçdardoğlu'nun küçük posterinin asılması krize neden oldu.

Yüreğir Spor salonundaki CHP Adana İl Kongresi'nde, seçime tek aday Orhan Sümer ile gidilmesine delegelerin tepki göstermesi üzerine katılım az oldu. Salondaki sandalyelerin çoğu boş kaldı. Bazı Adana Milletvekillerinin de kongereye gelmemesi dikkat çekti. Saat 10.00'da başlaması gereken kongreye 1.5 saat gecikmeyle başlandı.

Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Miletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yaptığı kongrede divanın arka kısmına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun küçük bir posteinin asılması krize yol açtı. Çok sayıda CHP'li parti yöneticilerini kınayarak, "Genel Başkanımızın asılacak daha küçük posteri yok muydu? Böyle rezalet olmaz" diyerek tepki gösterdi.

Tepkilerin artması üzerine seçim öncesi CHP Adana İl Başkanı olan Zeydan Karalar, parti görevlilerine sinirlendi. Kısa süre sonra Kılıçdaroğlu'nun büyük boy bir posteri ile CHP bayrağı getirilip salonun başka bir yerine asıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP'nin 90 yıllık parti olduğunu ve köklü değişimlere gittiklerini belirterek, "CHP'de değişim ve dönüşüm rüzgarları esiyor. Parti içi demokrasiyi örnek alacağız. Tüzüğe karşı direnç yaşanıyor, bu dirnci sizler kaldıracaksınız, örgütlerimizi yeniliyoruz. Bu yenilenme de sancılı süreci beraberinde getiriyor. Kendimizle mücadele etmeyeceğiz, CHP'nin iktidarı için çalışmalıyız" dedi.

Yapılan seçimde tek aday Orhan Sümer, CHP Adana İl Başkanı seçildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP İl Kongresinde Kılıçdaroğlu Posteri Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement