CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce - Son Dakika
Güncel

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce

Muğla'ya gelen CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce, Marmaris'te ilçe örgütü tarafından düzenlenen panele katıldı.

15.01.2011 18:06

Çeşitli temaslarda bulunmak için Muğla'ya gelen CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce, Marmaris'te ilçe örgütü tarafından düzenlenen panele katıldı.

İnce'nin buradaki konuşmasını CHP Muğla milletvekilleri Gürol Ergin, Ali Arslan, Fevzi Topuz, Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Bozburun Belde Belediye Başkanı CHP'li Cemil Şener, Köyceğiz Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay, Armutalan Belde Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Ünlü, CHP'li İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda davetli izledi. İnce, öncelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasında yaşanan 'ucube heykel" konusuyla ilgili görüşlerini bir kez daha açıkladı. Türkiye fotoğrafına baktığını ve öne çıkan noktalar bulunduğunu kaydeden İnce, 'Anayasa Mahkemesini ortadan kaldırmak için girişimler var. Öğrenciye cop var. İşçiye tazzikli su var. Sendikacıya biber gazı var. Badem bıyıklı bürokrata makam koltuğu var. AKP'liye ballı ihale var. Dışişleri Bakanı'na 39 bin liraya kiralanmış konak var. Başbakana özel uçak var. Cumhurbaşkanına özel yat var. Kısaca AKP'ye kıyak, vatandaşa dayak, Cumhuriyete tuzak varö dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerini de eleştiren İnce, 'TÜİK diyor ki bu ülkede 12 milyon 700 bin yoksul var. Yoksulluk sınırı 825 lira. Dört işlemi ucundan bilen birisi bu rakamlara inanmaz. Bu ülkede 10 milyon yeşil kartlı var. 10 milyon emeklinin de yüzde 75'i intibak yasası çıkmadığı için 825 liranın altında maaş alıyor. 7 milyonda buradan yazın. Kayıtlı 3 milyon da işsiz var etti toplam 20 milyon kişi buna 4 milyon da asgari ücretliyi ekleyin, eder 24 milyon. Yani TÜİK'in rakamlarının 2 katı. Bu rakamlar devletin kayılı rakamlarıyla konuştuklarımız. Kayıtsız olanlar bu rakamların içerisinde yok bile. Bu rakamlara bakıldığında TÜİK'in söylediğinin kuyruklu bir yalan olduğu ortadadırö dedi.

Bu tabloya bakıldığında, kısa dönemde yapılması gerekenin Haziran 2011 seçimlerinde CHP'yi iktidara getirmek olduğunu belirten CHP Grup Başkan vekili Muharrem İnce, uzun dönemde ise eğitime önem verilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasının sonunda İnce'ye, CHP İlçe Başkanı Yamaç Kaya, Marmaris'in dünyaca ünlü çam balı ürünlerinden oluşan bir hediye paketi verdi. İnce, hediyesini alırken de 'Ben yağcılıktan, balcılıktan anlamam. Ben giydirmeyi bilirim. AKP'ye giydirmekten iyi anlarım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement