CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin ADANA - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin ADANA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin ADANA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin ADANA

18.09.2013 16:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin - ADANA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

- "Her ne kadar dış gezilerimiz bir tartışma noktası olsa da iktidarı rahatsız etmiş olsa da bunların devamı önümüzdeki günlerde gelecek"

ADANA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Her ne kadar dış gezilerimiz bir tartışma noktası olsa da iktidarı rahatsız etmiş olsa da bunların devamı önümüzdeki günlerde gelecek" dedi.

Tekin, cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılacak Çukurova Belediyesinin yeni hizmet binasında İl Başkanı Orhan Sümer, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ve öteki ilgililerle incelemede bulunduktan sonra gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirme yaptı.

Çok önemli bir süreçten geçildiğini, hemen hemen hergün sınırlarda sorunların yaşandığını ifade eden Tekin, yarın hangi sorunlarla karşı karşıya kalınacağının bilinmediği bir ortamda barışa büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Barış konusunda CHP olarak yurt içinde ve dışında ciddi çaba sarfettiklerini dile getiren Tekin, "Her ne kadar dış gezilerimiz bir tartışma noktası olsa da iktidarı rahatsız etmiş olsa da bunların devamı önümüzdeki günlerde gelecek" diye konuştu.

"Hiçbirimiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Esed ile kardeş olduğu dönemde (niye kardeş oldun) demedik" ifadesini kullanan Tekin, şöyle devam etti:

"Kardeşlik çok iyi bir duygudur. Bizim öncelikle hedefimiz, eğer bir ülkenin Başbakan'ı görüşüyorsa, ülkenin geleceği için görüşüyordur. Milli çıkarlarımız için görüşüyordur. Yani bizim Irak seyehatimizde, Mısır seyehatimizde rahatsız olanlar önümüzdeki günlerde daha çok rahatsız olacaklar. Hani 'darbeci' diye bizi suçluyor ya. Esed ile hangi gerekçelerle kardeş oldun, hangi gerekçelerle düşman oldun, bunu da bize anlat. Eğer gerçekten Türkiye'nin milli menfaatleri içinse buna hepimiz hazırız. Ama hayır, kardeşin Kaddafi'ye yapılan numara için aynı numarayı yaptıysan başka birşeydir. Bütün bu kapalı devre filmlerden vazgeçsinler, gidişatın çok sağlıklı bir gidişat olmadığını bildiğimiz için CHP olarak bunları kayıtsız kalmamız mümkün değildir."

Sınır ihlali yaptığı için Türk jetleri tarafından düşürülen Suriye helikopteri hakkındaki görüşleri de sorulan Tekin, "Tam bir komedi. Yani çok uygun değil, bir fıkra var ama anlatabilecek durumda değilim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin ADANA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement