"Çözüm Konusunda Meclise Gelen Hiçbir Şeye Hayır Dememişiz" - Son Dakika
Güncel

"Çözüm Konusunda Meclise Gelen Hiçbir Şeye Hayır Dememişiz"

"Çözüm Konusunda Meclise Gelen Hiçbir Şeye Hayır Dememişiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu "Çözüm konusunda meclise gelen hiçbir şeye biz hayır dememişiz. O nedenle diyoruz ki bakın MİT yönetemez." dedi.

12.03.2014 23:00  Güncelleme: 23:53

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Çözüm süreci konusunda Meclise gelen hiçbir şeye 'hayır' dememişiz. O nedenle 'süreci Milli İsbaharat Teşkilatı (MİT) yönetemez' diyoruz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi üyeleri Ercan Karakaş ve Dursun Bulut ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, CHP seçim bürosunda partililerle buluştu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Tanrıkulu, hükümetin çözüm konusunda gerçek bir iradeye sahip bulunmadığını ve tek hedeflerinin seçimler olduğunu iddia etti.

" Türkiye'nin çözümünde, barışında ve diğer her konuda elimizi taşın altına koymaya hazırız" diyen Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Eğer gerçek bir irade sahibiylerse ve gerçek iradeleri varsa, Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesi, Meclis orada. Çözüm süreci konusunda Meclise gelen hiçbir şeye 'hayır' dememişiz. O nedenle 'süreci MİT yönetemez' diyoruz. Bu süreci Meclise yüklüyorlar. Ama sürekli bundan da kaçıyorlar. O nedenle bu meseleyi Başbakan'ın şahsından ve iki dudağının arasından çıkarmamız lazım. Ülkenin bu meselesini Başbakanın rehin tutmasından kurtarmamız gerekir. Hükümetin kendisini gözden geçirmesi gerekir. Yani gelip bu bölgede 'çözüm' deyip, Meclise gelip hiçbir şey yapmamak doğru olmaz. Bu işin muhatabı da TBMM'dir. Şeffaf ve açık bir süreç. Bu yolsuzluktan, rüşvetten ve sahtekarlıktan sonra elimizde bir fırsat var. O fırsatı bütün Türkiye'de değerlendirip, 30 Mart'ta tüm Türkiye'ye mesaj vermek istiyoruz. "

Fikri Sağlar ise Türkiye'nin acil olarak demokratikleşmeye ve barışa ihtiyaç duyduğunu belirterek, "30 yıldır siyaset yapıyorum. Bu sürede buraları çok dolaştım. Türkiye, Kürt sorununu çözmeden, bu sorunun temel niteliklerini ortaya koyarak demokrasinin vazgeçilmez unsuru olarak görmeden, ne demokrasiyi ne insan haklarını ne de özgürlükleri gerçekleştirebilir" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Çözüm Konusunda Meclise Gelen Hiçbir Şeye Hayır Dememişiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement