CHP'den İşsizleri Sevindirecek Teklif - Son Dakika
Güncel

CHP'den İşsizleri Sevindirecek Teklif

CHP\'den İşsizleri Sevindirecek Teklif

CHP Ankara vekili İzzet Çetin'in verdiği kanun teklifi işsizlere büyük fırsatlar sağlıyor.

02.10.2012 11:15  Güncelleme: 17:34

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, günlük işsizlik ödeneğinin sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 75'i olarak hesaplanması için kanun teklifi verdi.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, TBMM Başkanlığı'na, İşsizlik Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni sundu.

Teklifin gerekçesinde, mevzuata göre günlük işsizlik ödeneğinin sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde kırkı olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Yasa gereği, prime esas günlük kazancın alt sınırı asgari ücretin otuzda birinden düşük olamamaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, 4857 sayılı İş Kanununun 39'uncu maddesine göre 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 80'ini geçemez.

Dolayısı ile sigortalı çalışanın işini kaybetmeden önceki prime esas kazancı ne olursa olsun, 01.06.2012 - 31.12.2012 tarihleri arasında aylık işsizlik ödeneğinin üst sınırı 752,4 TL olmaktadır.

Ortaya çıkan bu tutar ülkemiz gerçekleriyle örtüşmemektedir. Madde ile günlük işsizlik ödeneği sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 75'ine çıkarılmaktadır.'

İŞSİZLİK SİGORTASINDAN YARARLANMA SÜRELERİ ARTIRILACAK

Teklife göre, günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının yüzde 75'i olacak.

Teklif, 300 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 600 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 900 gün olmasını öngörüyor.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Güncel CHP'den İşsizleri Sevindirecek Teklif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement