CHP'de pankartlı eylem devam ediyor - - Son Dakika
Güncel

CHP'de pankartlı eylem devam ediyor -

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt'un, partiden Odunpazarı İlçe Belediye Başkan adayı gösterilmesine tepki gösteren bir grup partilinin, CHP İl Başkanlığı binası önündeki eylemi devam ediyor.

26.12.2013 21:49

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt'un, partiden Odunpazarı İlçe Belediye Başkan adayı gösterilmesine tepki gösteren bir grup partilinin, CHP İl Başkanlığı binası önündeki eylemi devam ediyor

Parti binasına "Demokrasi adına bu partide eylem var. Diren demokrasi" yazılı pankart asan ve bina önünde "Diren demokrasi" yazılı seçim sandığının üzerine temsili darağacı kuran grup, varil içinde ateş yakarak geceyi burada geçiriyor.

Grup adına açıklama yapan Ali Rıza Yılmaz, Odunpazarı Belediye Başkanlığı için 5 adayın başvuru yaptığını ancak bu adayların dışında CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt'un aday gösterildiğini anımsattı.

Alınan bu karara tepki göstermek için 5 gündür eylem yaptıklarını belirten YIlmaz, şöyle konuştu:

"Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu, 'Hiçbir şekilde ilçe belediyelerine milletvekilleri aday olmayacak' demiştir ancak Odunpazarı'nda bu durum söz konusu değildir. Bu durumda demokrasinin yerine getirilmesi için eylem kararı aldık. Yetkililere sesimizi duyurmak için bu eylemi yapıyoruz. Kimsenin kendisini savaş meydanlarında kurulmuş, dünyanın en eski siyasi partilerinden biri olan CHP'den üstün görme hatasına düşmemesi konusunda uyarıyoruz. Yetkililerin bu hatayı bir an önce düzeltmesini bekliyoruz. Eylemimiz, anket sonuçlarına uyulana kadar, genel merkezimiz bu hatadan dönene kadar devam edecektir."

Yılmaz, Eskişehir dışından da partililerden destek aldıklarını sözlerine ekledi.

CHP\'de pankartlı eylem devam ediyor -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'de pankartlı eylem devam ediyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement