CHP, Cumhurbaşkanı Adayı Olan Başbakan'ın İstifasını İstiyor - Son Dakika
Güncel

CHP, Cumhurbaşkanı Adayı Olan Başbakan'ın İstifasını İstiyor

CHP, Cumhurbaşkanı Adayı Olan Başbakan\'ın İstifasını İstiyor

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

02.07.2014 13:35  Güncelleme: 14:08

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Başbakanlık güçlerini kullanarak bu yarışa giremez. Bu haksız rekabet olur" dedi.

Gümüş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını değerlendirdi.

- "ZEYTİNLİKLERİN TALAN EDİLMESİNİN YOLU AÇILACAK"-

Tasarıyla zeytinlik tanımının değiştirildiğini belirten Gümüş, 25 dekarlık alandan daha küçük yerlerin yasal olarak zeytinlik olarak kabul edilmemesinin öngörüldüğünü belirterek şöyle dedi:

"Bu alanlar zeytinlik sayılmayacak ve her türlü yapılaşma, sanayi yatırımı, madencilik sektörüne açılacaktır. Bu tasarı ile zeytinliklerimiz risk altına girmiştir. Dünyaca ünlü kalitede zeytinyağı üreten Edremit ilçemizde zeytinliklerin yüzde 60'ı 25 dekarın altındadır. Yani dünyanın en iyi zeytin çeşitlerinden birini üreten bu zeytinlikler bu tasarının kanunlaşması durumunda koruma dışı kalacaktır. Bu tasarı ile zeytinliklerin talan edilmesinin yolu açılmaktadır."

"Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan istifa etmeli mi?" sorusuna da Gümüş, "İstifa etmesi gerekiyor, milletvekilliğinden değil ama Başbakanlıktan istifa etmesi gerekiyor. Belediye başkanları istifa ediyor, başbakanlarda istifa edecek, çünkü kendi güçlerini kullanarak bu yarışa giremezler, başbakanlık güçlerini kullanarak bu yarışa giremezler. Bu haksız rekabet olur, haksızlık olur diğer adaylar açısından ve adaletsizlik olur" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP, Cumhurbaşkanı Adayı Olan Başbakan'ın İstifasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • adil beysir: çamurluk diz boyu,şimdi de sıkılmadan haksız rekabetten bahsediyorsunuz 0 0 Yanıtla

Advertisement