CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Açıklaması

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bütünşehir Yasası'nın asıl amacı, eyalet sistemine geçiştir."

27.10.2012 11:01

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bütünşehir Yasası'nın asıl amacı, eyalet sistemine geçiştir. Bütünşehir uygulaması Oslo'daki görüşmelerden ayrı tutulamaz. Buna ortak bir tavır koymak gerekir" dedi.

Kurban Bayramı memleketi Antalya'da geçiren Baykal ve milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut ile birlikte Bayramı'nın ikinci gününde Korkuteli'de vatandaşla bayramlaştı. İlk olarak CHP Korkuteli İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Baykal, İlçe Başkanı Osman Zeki Özlü ve yönetimi tarafından karşılandı. İlçe yönetimi ve partililerle bayramlaşan Baykal, burada 2013'e çekilmek istenen mahalli idareler seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Seçimlerin öne çekilmek istenmesinin sebebinin AK Parti olduğunu savunan Baykal, kendi iç çekişmelerinden kaynaklandığını, AK Parti'nin bu konuda referandumdan kaçtığını ileri sürdü. 'Bütünşehir yasa tasarısı' olarak adlandırılan düzenlemeye de değinen Baykal, yerelden yönetimin önemli olduğunu ama mevcut düzenlemeyle beldelerin kapatılacağını, köylerin mahalle olacağını ve merkezden buralara yeterince hizmet gelemeyeceğini kaydetti. Baykal, turistik beldelerin kapatılmasının da sakıncalı olduğunu söyleyerek, "Bütünşehir Yasası'nın asıl amacı, eyalet sistemine geçiştir. Bütünşehir uygulaması Oslo'daki görüşmelerden ayrı tutulamaz. Buna ortak bir tavır koymak gerekir" dedi.

Baykal, yaklaşan 29 Ekim öncesinde bayramlarla ilgili yapılan yönetmelik değişikliğine de değinerek, bayramların coşkusunun azaltılmak istenildiğini savundu. Vatandaşlar da beldelerinin kapatılmasını istemediklerini söyleyerek, bu konuda CHP'den bir girişim beklediklerini belirttiler.

Baykal ve milletvekilleri daha sonra, sırasıyla Yelten, Yeşilyayla, Çomaklı, Bozova, Büyükköy, Küçükköy beldelerini ziyaret etti ve vatandaşlarla bayramlaştı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement