Çeçen Suikastçı Zelimkhan Makhtiev'in 'Özbek Hoca' Olarak Tanınan Abdullah Buhari'yi Vurma Anı... - Son Dakika
Güncel

Çeçen Suikastçı Zelimkhan Makhtiev'in 'Özbek Hoca' Olarak Tanınan Abdullah Buhari'yi Vurma Anı...

Çeçen Suikastçı Zelimkhan Makhtiev\'in \'Özbek Hoca\' Olarak Tanınan Abdullah Buhari\'yi Vurma Anı...

10 Aralık günü Zeytinburnu'nda "Özbek Hoca" olarak tanınan Abdullah Buhari'ye yönelik düzenlenen suikast anı güvenlik kamerasına yansıdı.

23.12.2014 16:40

10 Aralık günü Zeytinburnu'nda "Özbek Hoca" olarak tanınan Abdullah Buhari'ye yönelik düzenlenen suikast anı güvenlik kamerasına yansıdı.

İhsan İlmi Hizmetleri ve Yardımlaşma Derneği'nde Kur'an-ı Kerim dersleri veren ve 'Özbek Hoca' olarak tanınan Abdullah Buhari, 10 Aralık'ta sırtından vurularak öldürülmüştü. Yaşanan olay iki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Abdullah Buhari telefonla konuşurken derneğin kapısını çalıyor. Bu sırada, hoca kapının açılmasını beklerken, arkasından çevreye bakarak gelen Çeçen suikastçı Zelimkhan Makhtiev, Özbek Hoca'nın arkasına bir anda yanaşarak tabancayla sırtından vuruyor. Suikastçı, Buhari'yi vurduktan sonra kaçıyor.

Bu sırada hocanın sırtını tuttuğu ve dernekten çıkan kişilerin bir süre hocaya baktıktan sonra suikastçının peşinden koştuğu görüntülere yansıyor. Suikastın azmettiricisi olarak tutuklanan Sobir Shukurov'un da karşı kaldırımda beklediği görülüyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çeçen Suikastçı Zelimkhan Makhtiev'in 'Özbek Hoca' Olarak Tanınan Abdullah Buhari'yi Vurma Anı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement