Çatalada Pırıl Pırıl Oldu - Son Dakika
Güncel

Çatalada Pırıl Pırıl Oldu

Çatalada Pırıl Pırıl Oldu

Turistlerin uğrak yeri olan Çatalada'da, İnaf Gari Film Projesi kapsamında başlatılan Çöp Sanat Etkinlikleri çerçevesinde çevre ve deniz dibi temizliği yapıldı.

30.09.2014 15:37  Güncelleme: 15:47

Bodrum'a bağlı Turgutreis Mahallesi'nin 3 mil açığında bulunan ve yaz aylarında turistlerin uğrak yeri olan Çatalada'da, İnaf Gari Film Projesi kapsamında başlatılan Çöp Sanat Etkinlikleri çerçevesinde çevre ve deniz dibi temizliği yapıldı. Denizden ve kıyıdan toplanan çöplerin, D-Marin Turgutreis'te sergileneceği bildirildi.

Yönetmen ve yapımcı Harun Özakıncı, 13 Ekim'de çekimlerine başlayacağı İnaf Gari filmi öncesinde, çevre ve deniz dibi temizliğinde farkındalık yaratmak amacıyla düzenledikleri Çöp Sanat Etkinlikleri kapsamında Turgutreis'teki Çatalada'da çevre ve deniz dibi temizliği yapıldı.

Etkinliğe, İnaf Gari ekibinin yanı sıra D-Marin Marina personeli, Deniz Temiz Derneği, Calipso Dalış Okulu, Kefaluka ve Yasmin Otel personeli ve vatandaşlar da destek verdi. Sahil ve deniz dibi temizliği gerçekleştirildi. 15 dalgıcında aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, 3 saat boyunca temizlik yaptı.

Çok sayıda pet şişe, içecek kutusu, ambalaj atığının toplandığı temizlikte, deniz dibinden 1 kano, bavul ve tabela çıkması görenleri şaşırttı. Temizliğin ardından toplanan çöplerin, 10 gün boyunca D-Marin Turgutresi'te farkındalık yaratmak amacıyla sergileneceği belirtildi.

Özakıncı, çeşitli etkinlikler düzenleyerek deniz ve çevre kirliliğine karşı farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Özakıncı, "Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın doğum günü 17 Nisan'dan itibaren Gökova koylarında çöp toplamaya başladık. Bu çöpleri de süreç içerisinde çeşitli etkinliklerde kullandık. Bu kez de Çatalada'da çevre ve deniz dibi temizliği çaptık. Deniz dibi diğer yerlere göre daha temizdi ama bavul çıkması bizleri şaşırttı. 3 saat süren bir çalışma sonunda çöpleri de alarak Turgutreis'e döndük" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatalada Pırıl Pırıl Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement