Canlı Yayında Aydınlanan Cinayet Hakkında İddianame - Son Dakika
Güncel

Canlı Yayında Aydınlanan Cinayet Hakkında İddianame

Canlı Yayında Aydınlanan Cinayet Hakkında İddianame

Avcılar'da inşaat işçisi Medet Altun'u öldürdüğü iddia edilen kişi ve sevgilisi hakkında ''tasarlayarak adam öldürmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

26.02.2014 13:18

Avcılar'da inşaat işçisi Medet Altun'u öldürdüğü iddia edilen kişi ve sevgilisi hakkında "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, inşaat işçisi Medet Altun'un 30 Ocak 2013'te Avcılar sahilindeki kayalıklarda ölü bulunmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, kafa travmasına bağlı kemik kırıkları ile beyin kanaması sonucu ölen Altun'un, kullandığı cep telefonuyla olaydan bir gün önce şüpheli Sevda Akbulut ile ikamet ettiği ev telefonundan konuştuğunun belirlendiği aktarıldı.

Altun ile Akbulut'un bir sosyal paylaşım sitesinde tanıştıkları ve uzun süredir aralarında ilişki bulunduğu belirtilen iddianamede, şüpheli Akbulut'un aynı zamanda diğer şüpheli Hasan Gül ile de tanışarak ilişki kurduğu bildirildi.

Şüphelilerden Hasan Gül'ün, Akbulut ile Altun arasındaki ilişkiyi öğrenince bu duruma karşı çıktığı ifade edilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Şüphelilerin Medet Altun'dan kurtulmak maksadıyla onu öldürmek konusunda birbirleriyle anlaşmaya vardıkları, şüphelilerden Sevda Akbulut'un daha önce kendilerinin buluştuğu olay yerine maktül ile izin gününde görüşmek üzere randevulaştıkları, şüpheli Sevda Akbulut'un eşinin çalışmış olduğu vardiya saatlerine göre eşinin olmadığı zamanda şüpheli Hasan Gül'ü evine çağırdığı ve Gül'ün Medet Altun'u öldürmekte kullanacağı ele geçemeyen ancak alınan beyanlara göre balta sapı niteliğinde bir sopayı olay günü almak üzere Sevda Akbulut'un evine bıraktığı anlaşılmıştır."

İddianamede, olay tarihinde Akbulut'un öldürülen Altun ile buluştuğu sırada diğer şüpheli Hasan Gül'ün takibe başladığı, Avcılar sahiline giderek kayalıkların üzerine oturan Akbulut ve Altun'un arkasından gelen Hasan Gül'ün sopa ile Altun'un başının arkasına 3 kez vurduğu ve Altun'un kayalıklara yığılarak öldüğü bildirildi.

Gül ile Akbulut'un suçta kullanılan sopayı denize atıp Altun'un cüzdanını alarak kaçtığı anlatılan iddianamede, kamera kayıtları incelendiğinde Akbulut ile ölen Altun'un metrobüs gişelerinden birlikte çıktığı, Gül'ün de daha sonra görüntülendiğine vurgu yapıldı.

Şüphelilerin kasıtlarının Altun'u dövmek olduğu yönündeki savunmalarının olayın oluş şekli ve elde edilen deliller ile uyumsuz olduğuna işaret edilen iddianamede, şüphelilerin olayı çok öncesinden planlayarak gerçekleştirdikleri ileri sürüldü.

İddianamede, Sevda Akbulut ile Hasan Gül'ün "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "nitelikli hırsızlık" suçundan 4 yıldan 9 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamenin, gönderildiği Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesi üzerine, Akbulut ve Gül'ün yargılanmasına başlanacak.

Olayın geçmişi

Televizyon programına katılan Sevda Akbulut, yaklaşık 1 yıl önce ölü bulunan Medet Altun'u, sevgilisi olduğunu belirttiği Hasan Gül'ün öldürdüğünü söylemiş, stüdyoya giden polis ekipleri, stüdyonun bahçesinde bekleyen Gül ile canlı yayında olan Akbulut'u gözaltına almıştı.

Akbulut ve Gül, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Canlı Yayında Aydınlanan Cinayet Hakkında İddianame - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement