Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi - Son Dakika
Güncel

Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

Çankaya Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçedeki ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri, ilçe genelinde sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarını ve çöpleri ilaçlayarak önlem alıyor.

20.04.2024 10:41  Güncelleme: 10:44

(ANKARA) - Çankaya Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçedeki ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri, ilçe genelinde sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarını ve çöpleri ilaçlayarak önlem alıyor.

İlçede yer alan 123 mahallede ilaçlama çalışmalarına başlayan Çankaya Belediyesi, insan yoğunluğunun az olduğu bölgeleri gündüz, kent merkezlerini ise gece ilaçlıyor.

Yaz dönemi artan sivrisinek, karasinek gibi kent zararlılarıyla mücadeleye bahar döneminde başlayan Çankaya Belediyesi ilaçlama ekipleri, çalışmalarını üreme noktalarında ve çöp konteynerlerinde yoğunlaştırıyor.

Bahar yağmurlarıyla artan ve "jit" adı verilen sulak ve bataklık alanlarda üreyen sivrisineklerin larvalarını henüz gelişmeden ortadan kaldırmak için özel larvasit kullanan Çankaya Belediyesi ekipleri, sorunu kaynağında yok ediyor.

Çankaya Belediyesi, ilaçlama çalışmalarını, program dahilinde ve vatandaşların taleplerini de gözeterek sürdürüyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement