Çanakkale Türklerin Rumeli'ye Geçişinin 662'nci Yılı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Türklerin Rumeli'ye Geçişinin 662'nci Yılı Kutlandı

Çanakkale Türklerin Rumeli\'ye Geçişinin 662\'nci Yılı Kutlandı

Türklerin Rumeli'ye geçişinin 662'nci yılı kutlandıÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi Bolayır Köyü'nde düzenlenen Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin 662'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa mezarı başında anıldı.

30.05.2016 17:53

Türklerin Rumeli'ye geçişinin 662'nci yılı kutlandı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi Bolayır Köyü'nde düzenlenen Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin 662'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa mezarı başında anıldı.

Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin 662'nci yıldönümü kutlama etkinliklerinde, ilk olarak Lapseki İlçesi'ndeki Çardak Beldesi'nde Rumeli Fatihi Gazi Yakup Bey'in aynı adı taşıyan caminin avlusundaki mezarına çiçekler konulup dualar edildi. Gazi Yakup Bey Camisi'ne gelenler daha sonra özel feribotla Gelibolu'ya geçerek, temsili geçişi canlandırdı.

Gelibolu İlçesi'ne bağlı Bolayır Köyü'ndeki anma ve kutlama törenlerine Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, 18'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Kavakköy Belde Belediye Başkanı Necati Kopça katıldı. Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay şeref defterini imzaladı. Daha sonra Gelibolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Selcan Bağcı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Çanakkale'den gelen mehter takımının gösterisiyle kutlamalar sona erdi. Son olarak mevlit okundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Türklerin Rumeli'ye Geçişinin 662'nci Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement