Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Güncel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

'Camiler ve Engelliler' konusu kapsamında engelli bireyler ve aileleri için bir yemek düzenlendi.

08.10.2012 18:32

Antalya'nın Gazipaşa İlçe Müftülüğü tarafından 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki teması olan

'Camiler ve Engelliler' konusu kapsamında engelli bireyler ve aileleri için bir yemek düzenlendi.

Gazipaşa Özel Aydın Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen programa 150'si engelli olmak üzere toplam 300 kişi katıldı. Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, Gazipaşa Özel Kemal Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nevin Aydemir ve çok sayıda din görevlisi programa iştirak etti. Yenilen yemeğin ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Duanın ardından konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, Allah'ın insanların şekillerine ve suretlerine değil, kalplerine baktığını söyledi.

Ekim ayının ilk haftasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki temasının 'Camiler ve Engelliler' olduğunu hatırlatan Bayer, "Bu haftayı en güzel şekilde ihya etmeyi amaçlıyoruz. Bizler de bu hafta dolayısıyla sizlerle birlikte olmak istedik. Çünkü siz eli ayağı öpülesi anne ve babalarsınız. Kesinlikle hiçbir engel, hiçbir kusur, noksanlık Allah'ın kuluna bir cezası değildir. Bunu İlçe Müftüsü olarak size ifade etmek istiyorum. Hz. Adem'den bu yana dünyada imtihan içindeyiz. Cenab-ı Allah bizleri canımız, malımız, sağlığımız, evlatlarımızla imtihan ediyor. İnşallah ahirette çok güzel mevkiler sizleri bekliyor. İhtiyacı olanın ihtiyacını gidermek büyük bir iyilik ve sadakadır. Onun için aynı zamanda siz çok şanslısınız. Doğuştan gelen bu engeller kusur değildir. Asıl engel kişinin kendisini hakikate kapatmasıdır. Kişinin kendini hidayet kapısına kapatmasıdır. Hikmet kapısına kapatmasıdır. Bugün ben sağlamım ama aynı duruma düşebilirim. Her sağlam kişi engelli adayıdır"

Müftü Bayer sözlerini Hz. Muhammed'in yaşadığı bir olayı anlatarak son verdi: "Sahabe içinde eksikliğinden, noksanlığından dolayı kendini çöle veren bir sahabe vardı. İsmi Zahir'di. Peygamberimize şehre her gelişinde küçük hediyeler getirirdi. Bir gün Zahir, ürettiği ürünleri satmak için pazara gelir. Peygamber Efendimiz onu görünce arkasına dolaşır ve onu kucaklar. Zahir, arkasındakini göremez ama kokusundan Allah'ın Resulü olduğunu anlar ve ona naz yaparak başını ona yaslar. Peygamber Efendimiz, 'Satılık bir köle var almak isteyen var mı?' diye seslenince Zahir, 'Ey Allah'ın Resulü, ben engelli noksan biriyim. Çok para etmem ki' der. Bunun üzerine Resulullah, 'Ey Zahir sen engelli, kusurlu değilsin. Sen Allah katında çok kıymetlisin' der."

SOSYAL HAYATA KATILSINLAR

İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise yapılan etkinlikle engelli bireylerin ve ailelerinin kendilerini yalnız hissetmemelerini amaçladıkların söyledi. Gazipaşa'da yaşayan tüm engelli bireylerin sosyal hayata engelsiz bireyler olarak katılmalarını isteyen Pamuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun kolay olmadığını biliyoruz. Bunun için zihinsel ve fiziksel engeller var. İki yıldır bu konuda ciddi adımlar atıldı. Komisyon kuruldu, eksiklikler tespit edildi ve çalışmalar yapıldı. Eksiklerimiz yok mu? Var. Ama yine de engelli bireylerimizin hayata katılmalarını istiyoruz. Bunda rehabilitasyon merkezimizin ciddi katkıları var. Siz yalnız değilsiniz. Sizler ciddi bir yükün altındasınız. Bunu bir sorun olarak değil bir imtihan olarak görmek lazım. Eminim hepiniz bu imtihanı başarıyla geçeceksiniz"

KEŞKE HERGÜN BÖYLE OLSA

Programa katılan down sendromlu Mustafa Melikşah Demiral'ın sözleri herkesi duygulandırdı. Programdan ayrılmak için kalkan Kaymakam Pamuk'un önüne atılan Mustafa, Kaymakam Pamuk'a ne ile traş olduğunu sordu. Pamuk'un "Makine ile" demesi üzerine Mustafa, "Şarjlı makine mi?" diye sordu. Pamuk da, "Evet. İstersen sana da alırım" diye cevap verdi. Bunun üzerine Mustafa, annesinden gülerek şarjlı traş makinesi istedi.

Etkinlikten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Mustafa, şunları söyledi: "Her zaman böyle olsa ne var. Keşke hep böyle olsa da hep bir araya gelsek. Mutlu oldum ya. Ben mutlu oldum iyi oldu. Böyle etkinliklerin yapılmasını temenni ederim."

Çalışmak ve öğretmen olmak istediğini söyleyen Mustafa, camiye de henüz alışamadığı için gidemediğini, Cuma namazına gitmek istediğini ifade etti.

Mustafa'nın annesi Hafize Demiral da düzenlenen organizasyondan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz engelli aileler için ilçe müftülüğümüz rehabilitasyon merkezinde Kur'an-ı Kerim kursu verecek. Biz, çocuklarımızı bırakıp gidemediğimiz için böyle etkinliklere katılamıyorduk. Çok mutlu olduk." Hafize Demiral bir engelli annesi olarak en çok kaldırımlara ve tekerlekli sandalyenin geçeceği yerlerin önüne park eden araçlardan rahatsız olduklarını belirterek sürücülerden duyarlı olmalarını istedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement