Büyükşehir Çanakkale Şehitleri’ni Andı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Çanakkale Şehitleri’ni Andı

Büyükşehir Çanakkale Şehitleri’ni Andı

İbrahim Sadri'nin Çanakkale Şiirlerini Seslendirdiği Anma Programı İlgiyle İzlendi

19.03.2011 18:14  Güncelleme: 18:17

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü nedeni ile dün akşam muhteşem bir program gerçekleştirdi. Ünlü şiir yorumcusu İbrahim Sadri'nin Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şiirlerini seslendirdiği programda duygu dolu anlar yaşandı.

Programa Büyük İlgi

SDKM Büyük Sahne'de gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı'na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraç, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kültür Sanat Konservatuar Şube Müdürü Mehmet Kesen, Başkan Danışmanı Nermin Tol, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Başiskele İlçe Emniyet Müdürü Akif Aktaş, Kızılay Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yazıcı Destanı Anlattı

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından Genel Sekreter Ersin Yazıcı bir konuşma yaptı. Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümünün kutlandığını hatırlatan Genel Sekreter Yazıcı, üzerinden yaklaşık bir asır geçmesine karşın büyük zaferin halen hafızalarda yer aldığını kaydetti. Çanakkale Savaşları'nın dünya tarihindeki en önemli destanlardan biri olduğuna dikkat çeken Ersin Yazıcı, "Bu büyük destanı anlatan Mehmet Akif Ersoy bir yandan bizlere şevk verirken, bir yandan da gençleri ilimle yaşamaya yönlendirmiştir.

Dün Çanakkale'de dedelerimiz bu vatan için şehit oldu, bugün bizim görevimiz ise bu hatıraya marifet ve faziletle sahip çıkmaktır" dedi. Çanakkale ruhunun yaşatılarak, bu ülkenin hangi şartlarda ve nasıl kurulduğunu iyi anlamamız gerektiğini ifade eden Yazıcı, "Bu vesileyle Büyük Önder Mustafa Kemal başta olmak üzere, Çanakkale destanını bize anlatan Mehmet Akif Ersoy ve aziz şehitlerimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

İbrahim Sadri'den Başkana Teşekkür

Genel Sekreter Yazıcı'nın ardından sahneye ünlü şiir yorumcusu, televizyon ve radyo yapımcısı İbrahim Sadri geldi. "Merhaba" adlı şiirle konukları selamlayan İbrahim Sadri, "Çanakkale Şehitlerimiz adına böyle anlamlı bir geceyi düzenleyen ve beni de bu programa dahil eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Çanakkale Şiirlerini Okudu

İbrahim Sadri gecede Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" ve "Bülbül" şiirlerinin yanı sıra İstiklal Marşı'nı okudu. Kendine has üslubuyla konuklarla sohbet eden İbrahim Sadri şair Mehmet Akif Ersoy hakkında konuklara bilgi aktardı. Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletinin yetiştirdiği en önemli şairlerden biri olduğunu söyleyen Sadri, "Mehmet Akif ülkenin en kötü anında milletine "korkma" diye sesleniyor. Sonu bilinmeyen bir savaşta söylenen korkma sözü büyük ve anlamlı bir hitaptır.

Bu "Milletim endişelenme, ayağa kalk" sözünün en güzel söylenme şeklidir" dedi. Sadri programda son olarak "Memikoğlan" hikayesini anlattı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı da şiirleriyle geceye anlam katan İbrahim Sadri'ye teşekkür ederek, çiçek verdi. Gecede Furkan Güleç ise İbrahim Sadri'nin "Çanakkale" adlı şiirini seslendirdi.

"Çanakkale Şehitleri" Adlı Oyun Sahnelendi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Çanakkale Sanat Tiyatrosu"nun "1915 Çanakkale Şehitleri" adlı oyunu sahnelemesiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Çanakkale Şehitleri’ni Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement