Büyük Zafer'in 97'nci yıl dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 97'nci yıl dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği tarafından verilen resepsiyonla kutlandı.

30.08.2019 23:59  Güncelleme: 00:02

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği tarafından verilen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Muammer Hakan Cengiz'in yanı sıra ülkedeki Türk ve Arnavutluk kurum ve kuruluş temsilcileri, diplomatlar ile diğer davetliler katıldı.

İki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış temsilciliklere gönderdiği mesaj okundu.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Cengiz, buradaki konuşmasında, burada büyük taarruzun zaferle sonuçlanmasının 97. yıldönümünü kutlamaktan şeref duyduğunu ifade etti.

" Türkiye Cumhuriyeti, esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden ve küllerinden yeniden doğan bir milletin kurtuluş mücadelesiyle kurulmuştur." diyen Cengiz, şöyle devam etti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Türk milletinin bu mücadelede ortaya koyduğu cesaret, akıl ve kararlılık milletimizin karakterini oluşturmuştur. Bu karakter bugün hala dimdik ayaktadır. Türkiye'de, Arnavutluk'ta ve dünyanın neresinde olursa olsun ülkemize yapılan saldırılar, işte bu cesaret, akıl ve kararlılıkla bertaraf edilecektir.".

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve tüm gazilerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğini dile getiren Cengiz, "Türkiye Cumhuriyetimizin kurulmuş olduğu toprakları vatanımız yapmak uğruna cumhuriyetimizin bekası için hizmeti başında, terör örgütleriyle mücadelede, darbe teşebbüsüne karşı koyarken şehit düşen evlatlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum." şeklinde konuştu.

Büyük Zafer\'in 97\'nci yıl dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 97'nci yıl dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement