Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 91. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı, Aydın, Denizli, Manisa vu Uşak'ta törenle kutlandı

30.08.2013 13:18

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Denizli, Manisa, Aydın ve Uşak'ta törenle kutlandı.

Denizli'deki kutlama törenleri Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na  çelenk konulması ile başladı. Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile askeri ve mülki erkan katıldığı çelenk koyma töreninin ardından, Valilik makamında tebrikler kabul edildi.

Valililk önündeki törende Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri araçla halkın selamlayarak bayramlarıını kutladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Yüzbaşı Şenol Atak, Kurtuluş Savaşında başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları etrafında kenetlenen Türk milletinin, milli bir devletin temellerini attığını ve Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri 30 ağustos 1922'de bozguna uğrattığını belirtti. Atak, "Bugün, kutsal vatan topraklarına göz dikenlerin umutlarının söndürüldüğü gündür. Bugün umutların tükendiği bir günde Ttürk milletinin Anadolunun bağrında şahlandığı ve Türk tarihinin adının altın harflerle yazıldığı gündür. Bugün milletimizin vatan uğrunda sergilediği fedakarlığın ve kahramanlığın destanı olan muhteşem zaferin gururun yaşandığı dönemdir" dedi.

Konuşmanın ardından tören geçit resmi ile sona erdi.

Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, Denizli Belediye Bandosu tarafından konser verilecek ve Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlenecek.

-Manisa

Manisa'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet meydanı Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Vali Abdurrahman Savaş'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Valilik binası önünde geçit töreni düzenlendi.

Vali Abdurrahman Savaş, beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Belediye Başkan vekili Azmi Açıkdil, tören alanını araçla geçerek halkın bayramını kutladı.

Üsteğmen Mustafa Oral'ın günün anlamını belirten konuşmasının ardından, öğrenciler şiirler okudu, teakwando gösterisi ardından dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.

Törenlere Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve Belediye Başkan vekili Azmi Açıkdil  ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, adli ve askeri erkan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kutlama töreni ardından Vali Abdurrahman Savaş ve beraberindeki heyet, şehitlikleri ziyaret etti, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu gezdi.

-Aydın

Aydın'da Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalarda, Vali Erol Ayyıldız'ın makamında tebrikleri kabul etti.

Kutlamalar kapsamında Vali Erol Ayyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş ve Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu, araç üzerinde tören alanını dolaşarak vatandaşların bayramını kutladı.

Günün önemine ilişkin konuşmayı yapan Jandarma Albay Ali Sefa Yılmaz, Türk milletinin tarihinde 2 önemli zaferin bulunduğunu, 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferiyle Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığını, 30 Ağustos zaferiyle ise Anadolu'nun ebediyen Türklerin vatanı olduğunu belirtti.

AK Parti Aydın milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra vatandaşların katıldığı törende Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı marşları seslendirdi, Kuva-i Milliye ve Mücahitler Derneği tarafından ise halk oyunları gösterileri sunuldu.

Kutlamalar tören geçişi ile son buldu.

-Uşak

Uşak'taki törenler Vali Mehmet Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Çelenklerin sunulmasının ardından Vali Mehmet Ufuk Erden, makamında tebrikleri kabul etti.

Kent merkezinde düzenlenen kutlamalarda, Vali Mehmet Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan, törene katılan halkı selamlayarak bayramını kutladı.

Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Üzerdik, günün önemine yönelik yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletinin pek çok kahramanlığa imza attığını ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk ordusunun Anadolu coğrafyasının sağladığı taktiksel üstünlüğü kulanarak düşman işgaline son verdiğini ifade eden Yüzbaşı Üzerdik, 30 Ağustos Zaferi ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin  temelinin atıldığını söyledi.

Tören, halk oyunları gösterisinin ardından askeri birliklerin geçit töreniyle ile sona erdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement