Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Antalya/uşak/manisa - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Antalya/uşak/manisa

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Antalya, Uşak ve Manisa'da anma törenleri düzenlendi.

10.11.2017 11:28

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Antalya, Uşak ve Manisa'da anma törenleri düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile diğer protokol üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla meydandaki protokol üyeleri ve vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Bazı vatandaşların da apartmanlarının balkonlarına çıkarak saygı duruşuna katıldığı görüldü. Güllük Caddesi'nde de sürücüler araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Kemer ilçesindeki törene Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan ve Belediye Başkan Vekili Semih Top katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulan törende saygı duruşunda bulunuldu. Tören, ilçe milli eğitim salonundaki Atatürk'ü anma etkinliğiyle sona erdi.

-Uşak

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda ki törene Uşak Valisi Salim Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Yalçın Baysal, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu.

Vatandaşlar araçlarından çıkarak saygı duruşuna katıldı, tören alanında bulunan bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

-Manisa

Cumhuriyet Meydanı'nda çelenklerin Atatürk büstüne sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ile devam etti.

İki dakikalık siren ve korna sesleri ile birleşmesi sonucu kentte adeta hayat durdu.

Siren sesin duyulmasıyla evlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar Türk Bayraklarıyla saygı duruşunda bulundu.

Törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Garnizon Komutanı Albay Güven Dere, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç idari ve kurum amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anaokulu öğrencileri Atatürk anıtına çiçek bırakmasıyla tören sona erdi.

Büyük Önder Atatürk\'ü Anıyoruz - Antalya/uşak/manisa
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Antalya/uşak/manisa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement