"Bütün Hemşehrilerimizin Ramazanı'nı Tebrik Ediyorum" - Son Dakika
Güncel

"Bütün Hemşehrilerimizin Ramazanı'nı Tebrik Ediyorum"

"Bütün Hemşehrilerimizin Ramazanı\'nı Tebrik Ediyorum"

Vali Memduh Oğuz, Ramazan Ayının ilk gününde müftülüğü ziyaret ederek, İl Müftüsü Avcı'nın şahsında bütün Ispartalıların Ramazan'ını tebrik etti.

21.07.2012 04:46  Güncelleme: 09:33

Ramazan Ayının mülki idare açısından da önemli bir ay olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; "Çünkü Ramazan Ayı, barış, kardeşlik, huzur ve selamet ayıdır. O bakımdan asayişi bozuk yerlerde bile suç oranlarında ciddi bir azalma olmaktadır.

Bizim güzel Isparta'mız zaten huzurlu, ahenkli ve asayişi tam temin edilmiş bir vilayettir. Ama böyle vilayetlerde bünyenin daha kuvvetlendirilmesine Ramazan Ayı vesile olur. Ramazan Ayı kardeşlik bağlarımızın daha güçlü olmasına, aramızda varsa eğer ufak tefek kırgınlıklar ve dargınlıkların halledilmesine, 11 ayda aşınmış insanlık gemisinin onarılmasına bir ciddi fırsat meydana getirir.

Bu dönemde öncelikle kendi nefsimizden başlayarak güzellikleri yakalamayı gayret etmemiz gerekir. Eksikliklerimizi, kusurlarımızı gidermemiz lazım, kendimizi tam olarak Ramazan Ayıyla bütünleştirecek ruh dünyasına götürmemiz lazım. Bütün bunlara sahip olmak ilim yoluyla mümkündür, ilmin kapısı da burasıdır. Müftülükler din alimlerinin hizmet ettiği kamu alanlarıdır, burada acaba daha güzel bir Isparta için, daha mutlu bir Isparta halkı için neler yapılmalı, bu konuda önerilerde alırız.

Ben Sayın Müftümüze öncelikle geçen sene gördüğümüz yüksek verimli çalışmanın bu senede devam edeceğini bildiğim için şimdiden teşekkürlerimi sunmak üzere geldim. Müftü Efendinin şahsında tekrar kardeşlerimizin ramazanlarını tebrik ediyorum" dedi.

Avcı; "Ramazan Ayı boyunca Mimarsinan Camiinde iftar yemeği vereceğiz"

Ramazan Ayı boyunca her yönüyle dolu dolu programlar hazırladıklarını belirten İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı; "Öncelikle Sayın Valimize bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Biz müftülük olarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık, inşallah Ramazan Ayını hep birlikte dolu dolu idrak edeceğiz.

Her yıl olduğu gibi 14 camide teravih namazları hatmi şerifle kılınacak. Bununla birlikte bugünden başlamak suretiyle Mimarsinan Camiinde iftar yemeği verilecek. İhtiyaç sahipleri, yolcular, imkan bulamayan herkes bu iftar sofrasına davetlidir. İnşallah Ramazan Ayının son 10 gününde de iftarla birlikte sahur yemeği de verilecektir. Cenabıhak yardım edenlerden razı olsun.

Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı vaazlarda selam konusunun işlenmesini istediler. Sayın Valim biraz önce Ramazan Ayının barış ve huzur ayı olduğunu beyan ettiler. Başkanlığımızda barışı temsilen selamlaşmayı yaygınlaştırmayı istediler. Biz kendi vaizlerimizle, ilçe müftülerimizle ve ilahiyat fakültemizin değerli öğretim görevlileriyle birlikte 25 kişilik grup olarak her gün barış, huzur ve selamlaşma konularını işleyeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bütün Hemşehrilerimizin Ramazanı'nı Tebrik Ediyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement