Buski Türkiye'nin En İyisi - Son Dakika
Güncel

Buski Türkiye'nin En İyisi

Buski Türkiye\'nin En İyisi

BUSKİ, kentteki içmesuyu kayıp kaçak miktarını yüzde 22 oranına çekerek, Bursa'yı Türkiye'deki su ve kanalizasyon idareleri arasında en iyi konuma ulaştırdı.

22.03.2012 01:38  Güncelleme: 01:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, '22 Mart Dünya Su Günü' sebebiyle Line TV'de Sibel Karapekmez'in sunduğu 'Gün Ortası' programına konuk olarak, BUSKİ'nin çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Bursa'daki şu şebeke tesisatının büyük oranda yenilendiğini belirten Çetinavcı, " Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı polietilen ve çelik borularla Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'deki içmesuyu şebeke hattını yüzde 98 oranında rehabilite ettik. Altyapı çalışmalarına verdiğimiz önemle, içmesuyundaki kayıp kaçak miktarını yüzde 22'ler oranıyla, Avrupa standartları seviyesine çektik" diye konuştu.

BUSKİ'nin yüzde 22'lik kaçak su oranıyla, Türkiye'deki su ve kanalizasyon idareleri içerisinde en iyi konuma sahip olduğunu da dile getiren Çetinavcı, gerçekleştirdikleri yatırım ve projelerle Bursa'nın 2040 yılına kadarki su projeksiyonunu da hazır hale getirdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Buski Türkiye'nin En İyisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement