Bursa Akil İnsan Korkut Maaş Diye Bir Şey Yok Akil İnsan Korkut: Maaş Diye Bir Şey Yok - Son Dakika
Güncel

Bursa Akil İnsan Korkut Maaş Diye Bir Şey Yok Akil İnsan Korkut: Maaş Diye Bir Şey Yok

Bursa Akil İnsan Korkut Maaş Diye Bir Şey Yok Akil İnsan Korkut: Maaş Diye Bir Şey Yok

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Sekreteri Levent Korkut, iddia edildiği gibi maaş almadıklarını belirterek, "Fikirsizlik insanları yalana itiyor."

16.05.2013 19:06

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Sekreteri Levent Korkut, iddia edildiği gibi maaş almadıklarını belirterek, "Fikirsizlik insanları yalana itiyor. Maaş diye bir şey yok. Yok yani! Biz hayatımızı bu meseleye vermiş insanlarız. Son 30 yıldır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Bugüne kadar maaş almayı bırakın, başka zorluklarla karşılaşmış insanlarız" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Sekreteri Levent korkut ve Yücel Sayman, Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi BöÖlgesi'ndeki bir otomotiv yan sanayii fabrikasında çalışan işçilerle bir araya geldi. Çözüm süreci ile ilgili işçilerin görüşlerini dinleyen ve sorularını yanıtlayan Korkut ve Sayman 4 aydır silahların sustuğunu hatırlatarak, çözüm sürecinin sürdürülebilirliliğinin sağlanması ve bütün konuların demokratik yöntemlerle, siyaset aracılığıyla gündeme taşınmasına ilişkin önemli bir dönem olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan fabrika işçisinin, 'Akillerin 45 bin TL maaş aldığını duyuyoruz. Siz gerçekten maaş alıyor musunuz? sorusuna Korkut şu yanıtı verdi:

"Fikirsizlik insanları yalana itiyor. bu süreçte fikir ve çözüm önerilmesi gerekir. Eğer bu yol beğenilmiyorsa, hangi yol? Türkiye'nin en büyük problemlerinden birisi politika üretememek. Hükümeti 10 senedir eleştirirsiniz -biz de eleştiriyoruz- iyidir, kötüdür ama bir politika üretiyor. Bir politika üretmeye, proje yapmaya çalışıyor ve bugüne kadar geldi. Buna karşı çıkılıyorsa, bunun politakasının üretilmesi gerekiyor. Yoksa magazinsel haberlerle bir yere kadar gidersiniz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Olmadığı ortaya çıkar. Ondan sonra da ayazda kalırsınız. Sadece maaş aldığımızı değil, başka şey diyenler de var. Hakaret ediyor, şunu diyor, bunu diyor. Maaş diye bir şey yok. Yok yani! Kaldı ki bizim grupta o maaşı genel müdürüne veren bir sürü insan var. Biz hayatımızı bu meseleye vermiş insanlarız. Son 30 yıldır bu konu üzerinde çalışıyoruz. Bugüne kadar maaş almayı bırakıyın, başka zorluklarla karşılaşmış insanlarız."

'İNSANLAR, KENDİLERİNİN DE OLDUĞU ANAYASA İSTİYOR'

Toplantı sonrası Korkut, toplumun farklı kesimlerinde ihtiyaçların olduğunu, yapılan görüşme ve ziyaretlerde bunu tespit ettiklerini kaydederek şunları söyledi:

"Başbakan'a da çeşitli noktalarla bu ihtiyaçlar iletildi. Demokratikleşme, yeni anayasa üzerinde durulan konular. Yeni anayasa süreci meclise ait bir süreç. Fakat yeni anayasada, bazı hak ve özgürlüklerin ifade edilmesi isteniyor. İnsanlar kendilerinin de olduğu bir anayasa istiyorlar. Bütün kesimler için geçerli. Hatta zıt kesimler bile anayasa konusunda aynı noktada birleşiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Akil İnsan Korkut Maaş Diye Bir Şey Yok Akil İnsan Korkut: Maaş Diye Bir Şey Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement