Büro Memur-Sen Devreye Girdi, Adalet Bakanlığı'nın Sınav Genelgesi İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen Devreye Girdi, Adalet Bakanlığı'nın Sınav Genelgesi İptal Edildi

Büro Memur-Sen Devreye Girdi, Adalet Bakanlığı\'nın Sınav Genelgesi İptal Edildi

Adalet Bakanlığı'na sınavla girerek görev yapan zabıt katiplerinin tekrar kurum içi sınava tabi tutulmasına tepki gösteren Büro Memur-Sen'in girişimleriyle genelge geri çekildi.

18.04.2013 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı'na sınavla girerek görev yapan zabıt katiplerinin tekrar kurum içi sınava tabi tutulmasına tepki gösteren Büro Memur-Sen'in girişimleriyle genelge geri çekildi.

Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Adalet Bakanlığı 16 Nisan 2013 tarih ve 16374 sayılı genelgesiyle, Adalet Komisyonlarında zabıt katibi unvanında görev yapan personelin klavye kullanımı yönünden sınava tabi tutulacağını, bu sınavda başarısız olanların üç ay sonra tekrar uygulama sınavına alınmaları ve neticesinde başarısız olanlar hakkında 657 sayılı yasanın 98. Maddesi gereğince değerlendirilmede bulunulmasını tüm komisyonlara bildirdi. Personelin iş güvencesini ortadan kaldıracak olan Adalet Bakanlığı'nın bu genelgesinin ardından Büro Memur-Sen harekete geçti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, önce Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yla toplantıda bir araya geldi. Bakanlıkta çalışan personelin zamanında sınavla kuruma girdiğini belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, personelin hukuka aykırı olan bir sınava tabi tutulamayacağını söyledi. Adalet Bakanlığı'nın yayınladığı genelgenin iş güvencesine saldırı olarak niteleyen Yusuf Yazgan, genelgenin iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le görüşerek Büro Memur-Sen'in taleplerini iletti. Daha sonra Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, beraberindeki Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri İdris Maden ile birlikte Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'i ziyaret etti. Adalet Bakanlığı'nda yetkili sendika olduklarını hatırlatan Yazgan, personelleri ilgilendiren konuların yetkili sendika ile yılda iki defa yapılan kurum idari kurul toplantılarında ele alınması gerektiğini vurguladı. Genelgenin adalet çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozduğunu kaydeden Yazgan, biran önce genelgenin geri çekilmesini istedi.

Yapılan görüşmenin ardından Adalet Bakanlığı çalışanlarını sevindirici haber çıktı. Müsteşar Birol Erdem genelgenin geri çekileceğini belirterek konuyla ilgili bakanlık teşkilatlarına ve Cumhuriyet Başsavcılıklara resmi yazı gönderileceğini söyledi. Erdem, personelle ilgili konuların bundan sonra yetkili sendika ile yapılan kurum idari kurul toplantılarında ele alınacağını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen Devreye Girdi, Adalet Bakanlığı'nın Sınav Genelgesi İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement