BURHANİYE'DE DENİZ ÇEKİLDİ, 2 BİN 500 YILLIK LİMANIN KALINTILARI GÖRÜNDÜ - Son Dakika
Güncel

BURHANİYE'DE DENİZ ÇEKİLDİ, 2 BİN 500 YILLIK LİMANIN KALINTILARI GÖRÜNDÜ

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde antik Adramytteion Limanı'nın 2 bin 500 yıllık kalıntıları, deniz çekilince ortaya çıktı.

12.02.2023 13:37  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde antik Adramytteion Limanı'nın 2 bin 500 yıllık kalıntıları, deniz çekilince ortaya çıktı.

Burhaniye'nin Ören Sahili'ndeki tarihi Adramytteion Limanı, denizdeki çekilme sonrası gün yüzüne çıktı. 2 bin 500 yıllık tarihi limanın taşları neredeyse bütünüyle ortaya çıktı. Çekilme, bazı yerlerde yaklaşık 25 metreyi buldu. Deniz çekilmesiyle sahilde kum adacıkları oluştu. Ören sahilinde yürüyüş yapanlardan Kemal İşi (61), "Yürüyüş yaparken denizin çekildiğini gördük. Bu aslında her sene oluyor ama bu sefer daha fazla çekildiğini gördük. Depremle bir ilgisinin olup, olmadığını bilmiyorum ama 2 bin 500 yıllık antik limanın kalıntıları ortaya çıktı. Biz de bu kalıntıları izledik" dedi. Mustafa Dirik ise "Ören'de oturuyoruz. Yürüyüş yaparken, denizin çekildiğini gördük. Antik liman da ortaya çıkmış. Depremle bir ilgisi olup, olmadığını bilmiyoruz ama görünce biraz tedirgin olduk" diye konuştu. Yetkililer, bölgede daha önce de meydana gelen deniz çekilmesi olaylarının gelgite bağlı basınçtan kaynaklandığını belirtmişti.

BURHANİYE\'DE DENİZ ÇEKİLDİ, 2 BİN 500 YILLIK LİMANIN KALINTILARI GÖRÜNDÜ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BURHANİYE'DE DENİZ ÇEKİLDİ, 2 BİN 500 YILLIK LİMANIN KALINTILARI GÖRÜNDÜ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement