Burdur'da doğadan yakalanan yaban keçileri üredi - Son Dakika
Güncel

Burdur'da doğadan yakalanan yaban keçileri üredi

Burdur\'da doğadan yakalanan yaban keçileri üredi

Burdur'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6. Bölge Müdürlüğü tarafından doğadan yakalanan 20 yaban keçisinin ürediği tespit edildi. Yaban keçileri, başka bir doğal alana bırakıldıktan sonra yeni yaşam alanlarında üremeye başladı. Yavru yaban keçileri, foto kapanlarla tespit edildi ve yapılan çalışmanın başarılı olduğu belirtildi. Yaban keçileri, GPS verici tasmalarla ve foto kapanlarla takip edilerek popülasyonunun durumu belirleniyor ve tehdit unsurlarına karşı önlem alınıyor.

24.07.2023 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6. Bölge Müdürlüğünce doğadan yakalanarak Karanlıkdere Kanyonu Tabiat Parkı'na salınan 20 yaban keçisinin ürediği tespit edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6. Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Ocak ve Şubat 2022'de Antalya'nın Akseki ilçesi Gidengelmez Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndan yakalanan 8 erkek, 12 dişi yaban keçisinin Burdur'un Altınyayla ilçesinde doğa bırakıldığı belirtildi.

Doğal alandan yakalanarak başka bir doğal alana bırakılan yaban keçilerinin yeni yaşam alanlarında ürediğine, foto kapanlarda yavru yaban keçilerinin tespit edildiğine dikkat çekilen paylaşımda, "İki dişi yaban keçisiyle dolaşan ikiz yavru yaban keçisi görüntüleri alanda yapılan çalışmanın sonuçlarının başarılı olduğunu gösterdi." ifadelerine yer verildi.

Paylaşımda, yaban keçilerinin alana bırakılma ve yavru görüntüleri de paylaşıldı.

6. Bölge Müdürlüğünce yaban keçileri GPS verici tasmalarla ve foto kapanlarla takip edilerek popülasyonunun durumu belirlenip tehdit unsurlarına karşı önlem alınıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da doğadan yakalanan yaban keçileri üredi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement