Burdur'da "Deprem Bilincini Uyandırma" Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Burdur'da "Deprem Bilincini Uyandırma" Yürüyüşü

Burdur\'da "Deprem Bilincini Uyandırma" Yürüyüşü

Burdur'da yaşanabilecek olası depremlere dikkat çekmek amacıyla "deprem bilincini uyandırma" yürüyüşü düzenlendi.(BURDOKS) tarafından Burdur'daki fay hatlarına dikkati çekmek ve insanlarda depreme karşı duyarlılığı artırmak amacıyla yürüyüş...

22.12.2012 14:23

Burdur'da yaşanabilecek olası depremlere dikkat çekmek amacıyla "deprem bilincini uyandırma" yürüyüşü düzenlendi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile Burdur Doğa Sporları Kulübü

(BURDOKS) tarafından Burdur'daki fay hatlarına dikkati çekmek ve insanlarda depreme karşı duyarlılığı artırmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, deprem olmadan önce tedbir alınması gerektiğine dikkati çekti. Burdur'da yapılan binaların kalitesinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Akkaya, "Resmi kurum ve kuruluşlar deprem testiyle güçlendirme çalışması yaptırıyorlar. Biz belediye binamızı boşuna boşaltmadık, riskli binalardan birisiydi. Bu binayı yıkıp Cumhuriyet Meydanı'nı genişleteceğiz" dedi.

Ancak özel binaların denetimi konusunda vatandaşların gereken hassasiyeti göstermediğini söyleyen Akkaya, tüm insanların oturdukları konutları, siteleri deprem testi yaptırmalarını istedi.

Akkaya, özellikle 2000 yılından önce yapılan binaların mutlaka deprem testi yaptırmaları gerektiğini belirti. Hiç bir şeyin insan hayatı kadar önemli olmadığını vurgulayan Akkaya, "Burdur 1'inci derecede deprem riski olan bir bölge. İki defa jeolojik etüt yaptırdık. Riskli bölgeler her iki etütte de aynı. Fay zonu üzerinde yapılaşma yasağı getirdik. Faylar üzerinde oturduğumuzu bilelim, tedbirimizi şimdiden alalım" diye konuştu.

AFAD İl Müdürü Mehmet Oral ise 1999 yılında meydana gelen büyük depremlerin, Türkiye'de afet yönetim anlayışının gözden geçirilmesi ihtiyacını doğurduğunu kaydetti. 2009 yılında çıkarılan kanunla Türkiye'de yeni bir afet yönetim modelinin uygulamaya konulduğunu anlatan Oral, bu modelle kriz yönetiminden, risk yönetimi anlayışına geçildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı'ndan Mehmet Akif Ersoy Kent Ormanı'na kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik yolda yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Burdur İl Genel Meclisi ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Gökmen Yüce/ Hatice Özdemir

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da 'Deprem Bilincini Uyandırma' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement