Bulgaristan'da Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Genel Seçimlere Doğru

Bulgaristan\'da Genel Seçimlere Doğru

(HŞHP) Lideri Kodrman İsmailov, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Lideri Lütfi Mestan'ın anadilde propaganda yapıp ceza alarak kendini kurban olarak göstermeye çalıştığını söyledi.

11.05.2013 19:48

İvo Radoykov - Hürriyet ve Şeref Halk Partisi

(HŞHP) Lideri Kodrman İsmailov, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Lideri Lütfi Mestan'ın anadilde propaganda yapıp ceza alarak kendini kurban olarak göstermeye çalıştığını söyledi.

Bulgaristan'da pazar günü yapılacak parlamento seçimi arifesinde, ülkedeki Türk ve Müslümanların oylarına talip iki parti arasındaki görüş ayrılığı derinleşiyor.

HŞHP Lideri Kodrman İsmailov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HÖH Lideri Lütfi Mestan'ın, Kırcaali bölgesindeki seçim kampanyasının kapanış etkinliğinde Türkçe konuştuğu için 2 bin 500 avro para cezasına çarptırıldığını hatırlattı. Mestan'ı eleştiren İsmailov, "HÖH Lideri, kendini kurban olarak göstermesin" ifadesini kullandı.

Mestan'ın, anadilde propaganda yapıp ceza alarak kendini kurban olarak göstermeye çalıştığını ileri süren İsmailov, şöyle devam etti:

"Eski komünist rejiminin baskıcı siyasi polisinin (DS) hizmetçisi olan Mestan, rejim değişikliği öncesi, kolunda kırmızı şeritle dolaşarak Kırcaali bölgesinde Türkçe konuşan sıradan vatandaşlara ceza keserdi. Son bir yıldır ise ateşli bir 'Türkofil' (Türkiye sevdalısı) olarak geçiniyor."

Mestan'ın Bulgaristan'daki Türk ve Müslümanlara karşı geçmişte yürütülen asimilasyon kampanyasına katıldığını iddia eden İsmailov, "Bugünlerde Bulgaristan'da 7 binden az öğrencinin Türkçe okuyor olmasının altındaki neden Mestan gibi kişilerdir" ifadelerini kullandı.

Mestan'ın, partisdeki seçmen kaybını durdurmak amacıyla seçmenleri kandırdığını öne süren İsmailov, HŞHP Başkan Yardımcısı Kazım Dal ile seçim kampanyası boyunca Türkçe ve Bulgarca konuşmalar yaptıklarını, iki dilli broşür ve gazete dağıttıklarını vurguladı.

İsmailov, "HÖH, yalan, yolsuzluk, otoriter yönetim ve korku temelli bir parti haline gelmiştir. DS'de 'Pavel' kod adıyla hizmet vermiş olan Mestan'ın, şimdi Türkçe konuştuğu için ceza görmüş olmasına ilişkin Türkiye'de yayınlanan haberler, onun gerçek yüzünü gizleyemez. Zira kendisi eskiden Türkçe konuşmaktan utanırdı" dedi.

Bulgaristan'da Bulgarca ve Türkçe olarak iki dilde yayın yapan Çınarweb adlı medya kuruluşunun Genel Yayın Yönetmeni Erdinç Asanov da, AA'ya yaptığı açıklamada, kampanya boyunca HŞHP'nin seçim beyanatlarını hem Türkçe hem de Bulgarca yayınladıklarını söyledi.

Asanaov, iki dilde yayın yaptıkları için sorun yaşamadıklarını ve hiç kimsenin de kendilerini rahatsız etmediğini bildirdi.

Yayıncı: Tolga Özgenç - SOFYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement