Bulgaristan'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Bulgaristan\'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde bulunan tarihi Ahmet Bey Camii’nde 15 Temmuz Şehitleri için mevlit okutuldu.

29.08.2017 18:32

Bulgaristan'ın Razgrad şehrinde bulunan tarihi Ahmet Bey Camii'nde 15 Temmuz Şehitleri için mevlit okutuldu. Türkmen Bektaşi Derneği'nin katkıları ve Türkiye'den gelen 50 kişilik heyetle Razgrad Müftüsü Mehmet Ala'nın iştirakiyle Bulgaristan'da bulunan tarihi Ahmet Bey Camii'nde okutulan mevlitte 15 Temmuz Şehitleri için dualar edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkmen Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, "Yaşayan Türk soydaşlarımıza destek amacıyla Hoca Ahmet Yesevi'den Balkanlara gönül erleri soydaşlarımızla buluşup birçok etkinliklerde bulunduk. Bu etkinlik çerçevesinde Hoca Ahmet Yesevi'den Horasan erenleri, tekkeler ve tarihi camiler ziyaret edildi. Türkiye'den gelen milletvekilleri, akademisyenler, sanatçılar Aleviliğin İslamiyet'in içinde olduğunu ve İslamsız Aleviliğin olmayacağını vurguladılar" dedi.

"Balkanlarda yaşayan Bektaşi soydaşlarımız da aynı görüşte birleştirdiler" ifadesini kullanan Genel Başkan Özdemir, "Tüm ekip yerel makamları ziyaret ettiler. İki ülke arasında ilişkilerin gelişmesinde katkı sağladılar. Balkanlarda yaşayan Türkler anavatanın güçlü olması gerektiğini belirterek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a dua ettiler. Aynı ekip 1071 Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümünü anmak amacıyla Muş'a giderek oradaki etkinliklere katılarak Cumhurbaşkanımıza destek verdiler. Tekrar Bulgaristan'a dönerek etkinliklere kaldıkları yerden devam ettiler" diye konuştu.

Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Orta Asya'dan doğan ilim irfan ışığını Balkanlara taşıyan ecdadımızın hatıralarını yaşatmak için bu projeye destek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş'a ve bakanlık yetkililerine ayrıca Bulgaristan'da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temsilciliklerine ve Bulgaristan'daki yetkili makamlara katkılarından dolayı teşekkür ederiz." - RAZGRAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika


Advertisement