Bülent Uygun, Bakan Kavaf'a Es-Es Forması Verdi - Son Dakika
Güncel

Bülent Uygun, Bakan Kavaf'a Es-Es Forması Verdi

Bülent Uygun, Bakan Kavaf\'a Es-Es Forması Verdi

"Kurumlarımızda Belli Bir Takım Kalite ve Stardartı Yakaladık.

18.10.2010 16:36

ESKİŞEHİR'de çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, sosyal hizmet kurumlarında belli bir kalite ve standardı yakaladıklarını söyledi.

Ankara'dan Eskişehir'e gelen bakan Selma Aliye Kavaf, ilk olarak Saffron Otel'de düzenlenen Sosyal Hizmetler İl müdürleri toplantısına katıldı. Vali Mehmet Kılıçlar, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk ile AK Parti'li Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın da katıldığı toplantı basına kapalı olarak yapıldı.

UYGUN, BAKAN KAVAF'A ES-ES FORMASI VERDİ

Toplantı öncesinde Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, üzerinde 'Selma Aliye Kavaf' yazılı olan Eskişehirspor formasını bakan Kavaf'a hediye etti. Uygun daha sonra otelden ayrıldı.

Sosyal Hizmetler il müdürleri toplantısının ardından bakan Selma Aliye Kavaf, eski otogar binasında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın girişimiyle kurulan Mikro Kredi Çarşısı'nın açılış törenine katıldı. Kavaf törende yaptığı konuşmada "Yaklaşık 40 bin civarında kadınımız mikro kredi ile girişimciliği ve onun vermiş olduğu üretmenin ve satmanın vermiş olduğu hazzı tatmış oldular. Aynı zamanda kendi ayakları üzerinde durabilmeyi, üterken olabilmeyi öğrenmiş oldular. Bu, toplumdaki yoksulluğu gidermek adına gerçekten çok önemli bir proje. Aynı zamanda sosyal değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek adına çok önemli bir proje. Toplumun tüm kesimlerinin katkısını alan bir proje. Hem bürokrasi hem sivil toplum hem kanaat önderi hem de iş dünyasının katkıları ile gerçekleşen sosyal destek amaçlı gerçekleşen bir proje. Hanımlarımıza bol kazançlı günler diliyorum" dedi.

Bakan Kavaf, açılıştan sonra Engelliler Koordinasyon Merkezi, Safiye-Gönül Bayar Huzurevi, Yetişkin Zihinsel Engelli Kadınlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile AK Parti il teşkilatını ziyaret etti. AK Parti İl binasında konuşan bakan Kavaf, Eskişehir'deki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumların çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kavaf şunları kaydetti:

"Eskişehir'deki yatılı kuruluşlarımızda 90 çocuk, 118 genç, 211 yaşlı ve 46 özürlü vatandaşımıza hizmet sunuyoruz. 2010 yılı Eylül ayı itibarı ile Eskişehir'deki 224 çocuğumuzu ailelerinin yanında nakdi yardımla destekliyoruz. 25 tane koruyucu aile yanında 28 çocuğumuz var. Eskişehir'de 1928 özürlü vatandaşımıza da evde bakım ücreti ödüyoruz. Bakım ücreti almak için sırada bekleyen özürlü vatandaşımız yok. Yurtta kalan 9 çocuğumuz ücretsiz çocuk kreşinden faydalanıyor. 2010 yılı içerisinde evlat edinmek üzere 29 aile bizim kurumumuza müracaat etmiş ve ailelerin işlemleri devam ediyor. Eskişehir'de bizim 2 tane çocuk evimiz var. Çocuk evi bütün Türkiye'de teşvik ettiğimiz ve şuanda sayıları şuanda 250'ye ulaşan bir uygulama ve çok başarılı bir projemiz. İleride yuvalarımızdaki bütün çocuklarımızı çocuk evlerine yerleştirmeyi planladığımız 5 yıl içinde gerçekleştirmek istediğimiz bir projemiz."

PRENSİP OLARAK KURUMLARIMIZA BASINI ALMIYORUZ

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti'den sonra Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret etti. Valilik çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bakan Kavaf, huzurevi ve çocuk yuvaları ziyaretlerini basına kapalı olarak yaptığını söyledi. Kavaf şöyle konuştu:

"Prensip olarak biz kurumlarımızın içine basını almıyoruz. Almamamızın nedeni orada görülmesinden imtina ettiğimiz veya rahatsız olacağımız bir durum değil. Kurumlarımız şeffaf. Belki yapı olarak 30-40 yıllık bazı binalarımız olabilir ama vermiş olduğumuz hizmet kalitesi açısından gerçekten çok iyi bir standardı büyük ölçüde yakaladık. Huzurevinde yaşlılarımız tek kişilik veya iki kişilik odalarda neredeyse bir kişiye yine bir bakım elemanı düşecek şekilde hizmet veriyoruz. Aynı durum çocuk yuvalarımız ve yurtlarımız içinde geçerli. Ancak hayatın içerisinde yaşıyoruz, insanla iş yapıyoruz. İnsanla yapılan işte istenmediği halde bir takım hatalar ve kazalar olabilir. Bu manada çalıştırdığımız personeli de bu süre içerisinde daha seçici bir takım elemelerden geçirmek kaydıyla alma noktasında hassas davranıyoruz. Dolayısıyla onları en aza indirme gayreti içerisindeyiz. Büyük ölçüde indirdik. Belli bir kalite ve standardı da kurumlarımızda yakaladık."

Bakan Kavaf, valilikten sonra Eskişehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurtlarında incelemelerde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bülent Uygun, Bakan Kavaf'a Es-Es Forması Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement