Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığına yeni atama - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığına yeni atama

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığına yeni atama

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri (OSBİH) Genelkurmay Başkanlığı görevine Tümgeneral Gojko Knezevic getirildi. Korgeneral Senad Masovic'in 6 yıldır sürdürdüğü görevini devrettiği Knezevic'e devir-teslim töreni düzenlendi. Törene Bosna Hersek Savunma Bakanı, NATO yetkilileri ve büyükelçiler katıldı. Masovic, emekliye ayrıldığını belirtirken, Knezevic ise operasyonel kabiliyetleri korumak ve geliştirmenin öncelikleri arasında olduğunu ifade etti.

31.01.2024 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri (OSBİH) Genelkurmay Başkanlığı görevine Tümgeneral Gojko Knezevic getirildi.

Genelkurmay Başkanlığını 6 yıldır sürdüren Korgeneral Senad Masovic, başkent Saraybosna'da düzenlenen devir-teslim töreninde görevini, bugüne kadar yardımcılığını yapan Knezevic'e devretti.

Tarihi Orduevi'ndeki törene, Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez, ülkedeki NATO yetkilileri ve Bosna Hersek'te görev yapan birçok büyükelçi katıldı.

Helez, burada yaptığı konuşmada, OSBİH'in Masovic'in görev süresinde önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek, yeni Genelkurmay Başkanı Knezevic'e başarılar diledi.

Bugünden itibaren emekliye ayrıldığını ifade eden Masovic, OSBİH'e katkılarından dolayı başta Türkiye olmak üzere, ABD, İngiltere, Almanya ve NATO'ya teşekkür etti.

Selefi Masovic'e OSBİH'e katkılarından dolayı teşekkür eden Knezevic de "Önümüzdeki dönemin önceliklerinden ilki, elde ettiğimiz operasyonel kabiliyetleri korumak ve geliştirmeye devam etmektir." ifadesini kullandı.

1962 doğumlu Knezevic, 2018'den bu yana OSBİH Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığına yeni atama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement