"Bizim Şansımız Belediyelerimiz" - Son Dakika
Güncel

"Bizim Şansımız Belediyelerimiz"

"Bizim Şansımız Belediyelerimiz"

Ahilik Haftası kutlamaları başladı, esnaflar Başkan Özhaseki'yi ziyaret etti.

18.09.2012 16:59  Güncelleme: 16:56

Ahilik Haftası Tertip Heyeti, Ahilik Haftası'nın başlaması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Başkanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan ve birliğe bağlı esnaf odaları başkanları yer aldı. Burada bir konuşma yapan KESOB Başkanı Mustafa Alan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere tüm belediye yetkililerinin esnaflara her zaman destek olduklarını belirtti ve teşekkürlerini iletti. Sadece Ahilik konusunda değil her konuda belediyelerden memnun olduklarına vurgu yapan Alan "Bizim şansımız belediyelerimiz" dedi.

Ahilik kültürünün yerleştiği şehirlerin başında Kayseri'nin geldiğini ifade eden Alan, Büyükşehir Belediyesi'ne seyyar satıcılar konusunda yürüttüğü çalışmalardan dolayı da ayrıca teşekkür etti.

"ERCİYES, YENİ BİR KAPI AÇTI"

Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri için geliştirdiği projelerin Kayseri'ye olduğu kadar esnaflara da fayda sağladığını ifade eden Alan, özellikle Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi ile esnaflar için yeni bir iş kapısı doğduğunu belirtti.

Erciyes'teki esnafları en iyi şekilde yetiştirdiklerini söyleyen Alan, esnaflara İngilizce kursları düzenlediklerini sözlerine ekledi.

ÖZHASEKİ, YAPISAL DEĞİŞİKLİĞE VURGU YAPTI

Başkan Özhaseki ise Kayseri'deki dengeli büyümeye dikkat çekerek "Şehir, sadece altyapısıyla, üstyapısıyla, şehirciliğiyle değil ticaretiyle, sanayisiyle, sporuyla, kültürüyle her bakımdan gelişiyor. Bu dengeli gelişmenin neticesinde de Kayserimizde bir huzur var" dedi.

Esnafların ayakta kalmaları için zamana ayak uydurmaları gerektiğinin altını çizen Başkan Özhaseki, "Eğer esnaflarımız ayakta kalamazsa bundan tüm şehir etkilenir. Kayseri, esnaf ticaret erbabının, sanayicinin bolca olduğu bir yer. Hiçbir şehirde bu kadar esnaf yoğunluğu yok. Bizim şehrimiz ticaret şehri. Bu nedenle esnaflarımızda bir gerileme, bir kötüleşme olursa bunun sıkıntısını hep beraber çekeriz. Ayakta kalmak için çağın getirdiği yapısal değişikliğin farkına varmak gereklidir" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda ahilik kavramına değinen Başkan Özhaseki, ahiliğin prensiplerini anlamanın ve kavramanın önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından KESOB Başkanı Mustafa Alan, Başkan Özhaseki'ye 'Ahi Helvası' ikram etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bizim Şansımız Belediyelerimiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement