Bize Marifet Dersi Verdi - Son Dakika
Güncel

Bize Marifet Dersi Verdi

Bize Marifet Dersi Verdi

Özgecan'ın babasına iyilik ödülü

12.03.2015 08:32

Diyanet Vakfı, Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'a "İyilik Ödülü" verecek. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Anadolu irfan mektebinin yetiştirdiği bilge şahsiyet" olarak nitelediği Aslan'ın en zor zamanında topluma marifet dersi verdiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi'nde, 40. yıl etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ilk kez düzenlenecek ''Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri'' ile ilgili bilgi verdi.Vakfın kuruluşunun 40. yılında, iyiliği yaymak adına Uluslararası İyilik Ödülleri verileceğini belirten Görmez, yurt genelinde 500 iyilik hareketinden 6 tanesinin ödüllendirileceğini anlattı.

MARİFET DERSİ VERDİ

Bu sene ödüllendirdikleri iyilikleri tanıtan Görmez, bunlar arasında bir sıralamanın olmadığına işaret etti. Ödül verilecek kişiler arasında merhume Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın da olduğunu ifade eden Görmez, şöyle devam etti: "Özgecan, Mersin'de insanlık dışı bir yöntemle hayatını kaybetti. Elbette o bu dünyaya veda ederken, bütün insanlığa büyük dersler, ibretler bırakarak aramızdan ayrıldı. Ancak tam da aynı zaman diliminde Özgecan Aslan'ın babası, bir insanın, bir babanın en zor zamanında sözleriyle iyiliği egemen kılacağını ve bir topluma nasıl bir irfan ve marifet dersi verebileceğini gösterdi."

6 ÖDÜL DAĞITILACAK

Görmez Vakfın ödüllendireceği diğer iyilik hareketlerinin ise; Üç görme engelli çocuğuna eğitim hayatları boyunca ders kitaplarını okuyan anne ve babanın, TRT 1'de yayımlanan "Sen Olsan Ne Yapardın?" isimli programının, Engelsiz Pedal Derneği'nin, Yusuf Dede Camisi İmamı Naci Şengün'ün ve 20 yıldır haftada 2 gün evinde pişirdiği 100 kişilik yemeği ihtiyacı olanlara dağıtan TDV Kadın Aile ve Gençlik Merkezi gönüllülerinden Fatma Bilezikçi'nin alacağını belirtti.

Milletimiz necip ve güzel

Özgecan'ın babası Mehmet aslan kızının vefatından ardından şöyle konuşmuştu: "Devletimiz zeval görmesin. Milletimiz necip, güzel bir millet. Güzel gönüllü insanlar var. Ben öncelikle kendim için şunu söyleyeyim, ben günahkarların günahkarı, fakirlerin fakiri, acizlerin acizi bir garibim. Rabbim özel yaratmış, güzel yaratmış, çok sevdi, sevgili kızımı yanına aldı. Bu memlekette artık ikilik olmasın. Bu vahim olayı yapan insanlara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun"

Kaynak: Haber7.com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement