Bitlis'te Yol Bakım ve Onarım Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Yol Bakım ve Onarım Çalışmaları

Bitlis\'te Yol Bakım ve Onarım Çalışmaları

Bitlis Belediyesince il genelinde başlatılan yol bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

15.08.2016 17:54

Bitlis Belediyesince il genelinde başlatılan yol bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Belediye Meclisi üyeleri Besim Alp ve Sani Güneri ile Hersan Mahallesi'ndeki Fatiha Yokuşu'nda devam eden yol bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Olan, incelemelerinin gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatiha Yokuşu'nun ilin tarihi ve eski bir yerleşim birimi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yolu her gün binlerce kişi kullanıyor. Özellikle tütün fabrikasının aktif olduğu dönemlerde bir ticaret yoluydu. Bitlis'e bir canlılık getiriyordu. Bitlis'te gerçekten ekonomik ve sosyal anlamda büyük bir zenginlikti ama ne yazık ki geldiğimiz noktada Bitlis'in can damarı olan tütünün özelleştirilmesinden sonra Fatiha Yokuşu tarihi yapısını kaybetti. Yokuşu bu yıl sene çalışma programımıza aldık. Yaklaşık 25 yıldır bu yokuşta hizmet yapılmamıştı. Bu yokuştaki kilitli parke kullanılamaz hale gelmişti. Fatiha Yokuşu'nun duvar ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına başladık. Bu çalışmalar kapsamında yokuşa yeni bir renk ve canlılık getirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda Bitlisimizin bu tarihi dokusunu ve yapısını tekrar güzelleştirilip halkımızın daha rahat bir yaşam sürmesi ve ulaşımını sağlaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Yol Bakım ve Onarım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement