Bingöl Gazisi Yaşadıklarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Bingöl Gazisi Yaşadıklarını Anlattı

Bingöl Gazisi Yaşadıklarını Anlattı

Bingöl-Muş karayolunda teröristlerce yapılan saldırıda yaralanan asker Abdulkadir Çetin, yaşadıklarını anlattı.

23.09.2012 14:18  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl-Muş karayolunda teröristlerce yapılan saldırıda yaralanan asker Abdulkadir Çetin, yaşadıklarını anlattı.

Bingöl-Muş Karayolunda 10 askerin şehit olduğu ve 70'e yakın askerin yaralandığı terör saldırısın da bacağından yaralanarak gazi olan, Er Abdulkadir Çetin, saldırı ile ilgili yaşananları tüm çıplaklığıyla anlattı.

Hastanedeki tedavisinin bitmesinin ardından memleketi Adıyaman'a getirilen gazi Abdulkadir Çetin'e ziyaretçi akını yaşanıyor.

AK Parti, CHP ve sivil toplum örgütlerinden bazı temsilciler gaziyi evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, CHP Milletvekili Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, CHP İl Başkanı Bilal Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, gazi ve ailesini ziyaret etti.

"TERÖRİSTLER YOLA DİZİLMİŞ BİZE ATEŞ AÇIYORLARDI"

Terörist saldırıda sağ bacağından yaralanan gazi Er Abdulkadir Çetin, "Biz en öndeki araçtaydık ve araç komutanı bizimleydi. Tam rampayı çıkıyorduk; virajı alacaktık ki; baktık yanımızda o yolun kenarına teröristler dizilmişti. Yolun üstünde, 2 metre mesafeden bize ateş etmeye başladılar. Kurşunlar üstten, alttan, yağmur gibi geliyordu. Biz zar zor yaralı olarak kurtulduk. Kimisi ensesinden, kimisi kafasından, kimisi belinden herkes mermi yedi. Kimse kafasını kaldıramadı. O psikolojiden, o korkudan şoka girmiştik. Şehit olanları ben görmedim. Şehit olanlar arkamızdaki araçtaydı. O büyük otobüs vardı 403 onlar onun içindeydi. Zaten bizde o virajı aldık roketle o arkadaki araca attılar" dedi.

Baba Mehmet Çetin ise, oğlunun sağ salim kurtulmasına sevindiğini fakat şehitlerin olmasına çok üzüldüğünü belirterek, "Allah'a hamd olsun sağ selamet kurtuldu. Şehitlerimize Allah'tan rağmen, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepsi bizim çocuklarımız. Yabancı hiç kimse yok. Yani boşu boşuna bu evlatlarımız şehit oluyor" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise aynı saldırıda bir Adıyamanlı'nın şehit olduğunu, birde yaralı asker olduğunu kaydederek, "Kardeşimizin kurtulmasına şükrediyoruz. Yaşanan olay keşke olmasaydı. Şehit olanların cenneti mekan olsun, milletimizin canı sağ olsun. Temennimiz bu terör olaylarının bitmesi, anaların ağlamaması ve annelerin ciğerinin yanmamasıdır. Ben kardeşimize geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

CHP Milletvekili Salih Fırat'ta, Türkiye'de akan bu kardeş kanının durması gerektiğini dile getirerek, "Türkiye'de yaşanan kardeş kanının durması, barış ortamı sağlanmasını istiyoruz. Siyasetçilere düşen barışın yollarını aramaktır. 1 Ekim'de meclis açılıyor. İnşallah çözüm bulunur. Sonuçta dökülen kardeş kanıdır. Türk, Kürt, Laz hepsi kardeştir. Siyasi oy kaygısını bir tarafa bırakarak, bu konuya çözüm bulmak gerekir" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, son dönemde bölgeye yapılan hizmetlerden rahatsızlık duyan terör örgütünün saldırılarını arttırdığına dikkat çekerek, "Terör saldırısının artması son dönemlerde bölgeye yapılan hizmetlerin artmasıdır. Hastaneler, duble yollar, yatırımların yapılması terörün önündeki malzemenin yok olmasına neden olunca bu hizmetlerden rahatsız oldular. Terörle mücadele, siyasetle de uzlaşma olması için tüm partilerin bir araya gelmesi gerekiyor. Meclisin açılmasıyla birlikte iktidarla, muhalefetin bu olayı çözeceklerine inanıyorum. İnşallah bu olayları bir daha yaşamayız" dedi.

CHP İl Başkanı Bilal Doğan, Abdulkadir Çetin'in hayatta olmasından dolayı sevinçli olduklarını belirterek, "Binlerce insanımız yaşamını yitirdi. Siyasi partilerin siyası kaygı düşünmeden el ele verip bu kanın durması için gerekli barışçık çözüm önerilerini sunmaları gerekmektedir. Umarım iktidar ve muhalefet partileri de bu konuya el atar ve sorunu çözerler" diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise, son aylarda bu tür terör olaylarının fazla olmasının kendilerini üzdüğünü aktararak, "Önemli olan bu olayların nasıl bitirilmesi gerektiğidir. Sorumluluk taşıyan kişilerin sözde değil özde gayret göstermelidir. Bu işin bitmesi noktasında layıkıyla ve sorumluluk bilinci içerisinde hareket edersek bu sorun biter" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bingöl Gazisi Yaşadıklarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement