Bilsoft, Yemen Eğitim Sistemine Çözüm Üretecek - Son Dakika
Güncel

Bilsoft, Yemen Eğitim Sistemine Çözüm Üretecek

Bilsoft, Yemen Eğitim Sistemine Çözüm Üretecek

Yemen ile temaslarını sürdüren Bilsoft Yazılım şirketinin Türkiye'ye davet ettiği Yemen Eğitim Bakanı Dr.

20.09.2013 13:23

Yemen ile temaslarını sürdüren Bilsoft Yazılım şirketinin Türkiye'ye davet ettiği Yemen Eğitim Bakanı Dr. Abdulrezzak Yahya Ahmet El Eşval ve beraberindeki heyet, bugün İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda şirketin genel müdürü Ahmet Veli tarafından karşılanan Eşval, temaslarına başladı.

Son zamanlarda eğitim problemleriyle uğraşan Yemen Cumhuriyeti, Türkiye'yi bu konuda yakından takip ediyor. Türkiye'de eğitim projesi gerçekleştiren Bilsoft Yazılım, yapılan görüşmeler sonunda Yemen Eğitim Bakanlığına çözüm olarak İnteraktif Eğitim Projesi'ni önerdi. Projeye sıcak bakan Yemen Eğitim Bakanlığı, Düzce'de 2008 yılından bu yana uygulanan projenin yerinde incelenmesi için pazartesi günü görüşmelerde bulunacak. Proje hakkında detaylı bilgi alacak olan Yemenli bakan ve beraberindeki heyet, Düzce'deki temaslarının ardından Ankara'ya geçerek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşecek.

"AMACIMIZ KISA VADEDE ETKİN ÇÖZÜM"

Projeyle alakalı bilgi veren Bilsoft Genel Müdürü Ahmet Veli, "Yemen'in eğitim sistemine katkıda bulunabilecek bu proje için çok çalıştık. Bana göre eğitim sisteminde başarıyı yakalayabilmek için 4 kilit vardır. Bizler, bu projeyle eğitimin 4 kilit rolü olan öğrenci – veli – öğretmen ve idareci ilişkisine projemiz ile çözüm sunuyoruz. Böylece eğitimdeki başarıyı en üst seviyeye taşıyacağız. Bunu da Yemen'de kusursuz bir şekilde uygulayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EĞİTİM TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ"

Atatürk Havalimanı VIP salonunda açıklama yapan Yemenli Bakan Abdulrezzak Yahya El Eşval, Türkiye ziyaretinin nedenlerini açıkladı. Türk eğitim sistemine övgüler yağdıran Eşval, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Türkiye ile Yemen arasındaki konularla alakalı iş birliği yapmak ve Türkiye'nin tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz. Biz biliyoruz ki, Türkiye eğitim yönünden ileri bir durumda, biz de kardeş ülke olan Türkiye'den kendi eğitim sistemimizde ihtiyaç olan konuları örnek alarak eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin okul ve laboratuvar yapımında da oldukça gelişmiş olduğunu söyleyen Abdulrezzak Eşval, ülkemizdeki üniversitelerle de iş birliği içinde olmak istediklerini belirtti. Konuşmasının sonunda, "Türk halkının sevgisi Yemen halkının kalbinin derinliklerindedir" diyen Eşval, havalimanından ayrılarak kalacağı otele gitti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilsoft, Yemen Eğitim Sistemine Çözüm Üretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement