"Berfo Ana" İçin Köyünde Taziye Çadırı Kuruldu - Son Dakika
Güncel

"Berfo Ana" İçin Köyünde Taziye Çadırı Kuruldu

"Berfo Ana" İçin Köyünde Taziye Çadırı Kuruldu

Kamuoyunda "Berfo Ana" diye tanınan ve darbe döneminde kaybolan oğlunu 33 yıl arayan Berfo Kırbayır, 105 yaşında İstanbul'da vefat etti."Berfo Ana" için bugün Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu Köyünde taziye çadırı kuruldu.

21.02.2013 20:15

Kamuoyunda "Berfo Ana" diye tanınan ve darbe döneminde kaybolan oğlunu 33 yıl arayan Berfo Kırbayır, 105 yaşında İstanbul'da vefat etti. "Berfo Ana" için bugün Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu Köyünde taziye çadırı kuruldu.

Faili meçhullerle ilgili çalışmaların yürütüldüğü sırada gündeme gelen Berfo Kırbayır, mide kanseri tedavisi görüyordu. Son günlerde durumu daha da kötüye giden Kırbayır, bu sabaha karşı hayatını kaybetti. Kayıp ailelerinin sembol ismi haline gelen Berfo Kırbayır'ın cenazesi, köyü olan Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Okçu Köyünde Cumartesi günü toprağa verilecek.

"Berfo Ana"yı kaybetmenin üzüntüsüne boğulan Okçu Köyünde yaşamını sürdüren yeğeni Ali Kırbayır, "33 yıl oğlunu aradı. Oğluna kavuşamadan hayatını kaybetti. Gözleri açık gitti. Kültür evine dönüştürülen evinin bir duvarını yıktırmadı. O duvarın ordakı hep Cemil gelir diye açık kaldı" dedi.

Cemil Kırbayır'ın amcası Nazım Kırbayır ise, "Oğluna kavuşamadan öldü. Çok çabaladı. Çalmadık kapı bırakmadı. Başbakanla bile görüştü. Ancak Cemilini son kez göremeden gitti" diye konuştu.

Berfo Ana'nın, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin 7. Cumhurbaşkanı ve dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya gelmesi, duruşma salonunda bulunanlar tarafından uzu süre alkışlanmıştı. Davaya müdahil olan Berfo Ana, duruşmada söz almış ve Kenen Evren'e tepki göstererek, "Kenan Evren utanmadın mı? Sen benim çocuğumu niye böyle yaptın? Sana da inşallah büyük ceza verilirler, inşallah evin yıkılır, yuvan dağılır, ocağın dağılır. Utanmaz. Sen benim ocağımı söndürdün, yuvamı dağıttın. Çocuğumu aldın niye getirmedin namussuz herif" diye konuşmuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Berfo Ana' İçin Köyünde Taziye Çadırı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement