BDP Yürüyüşüne Polis Engeli - Son Dakika
Güncel

BDP Yürüyüşüne Polis Engeli

BDP Yürüyüşüne Polis Engeli

Şırnak'ta dün meydana gelen ve 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen Antalya BDP İl Örgütü'ne mensup yaklaşık 300 kişiye güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.

30.12.2011 17:52

Şırnak'ta dün meydana gelen ve 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen Antalya BDP İl Örgütü'ne mensup yaklaşık 300 kişiye güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Basın açıklamasını Çevik Kuvvet ekiplerinin çemberi içinde yapan grup sloganlar atarak dağıldı.

Uludere İlçesi Roboski Köyü yakınlarında meydana gelen olayda, çoğunluğu 15- 20 yaşlarındaki 35 kişinin yaşamını yitirmesi üzerine BDP Antalya İl Örgütü, saat 14.00'te yürüyüş ve basın açıklaması yapmak istedi. Muratpaşa'da bulunan İl Başkanlığı önünde toplanan grubun yürüyüşü Çevik Kuvvet ekipleri ve panzerler tarafından kesildi. BDP İl Başkanı İhsan Nergiz'in emniyet görevlileriyle yaptığı görüşme de sonucu değiştirmedi. 'Katil devlet' sloganları atan grubu sakinleştiren Nergiz, açıklamasını da yürüyüş engelinin bulunduğu noktada yaptı.

Yaklaşık 30 yıldır sürdürülen kirli savaşın sivil kanı ile daha da kirletildiğini savunan Nergiz, savaş uçaklarının Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Roboski Köyü çevresinde katırlarla sigara ve mazot taşıyan kaçakçılara bomba yağdırdığını söyledi. İhsan Nergiz, Kürtlere yapılan katliam ilk değildir. Yıllardır kimliğimiz, kültürümüz ve siyasetimiz üzerinde üzerinden bize uyguladığınız bütün katliamlara rağmen karşınızdayız. Kökümüzü kurutamazsınız dedi.

Basın açıklamasının ardından 'Yaşasın Öcalan' ve 'Katil devlet' sloganları atarak İl Başkanlığı binası önüne kadar yürüyen grup, dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP Yürüyüşüne Polis Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement