BDP'li Koçali'den Tutuklamalara Tepki - Son Dakika
Güncel

BDP'li Koçali'den Tutuklamalara Tepki

BDP\'li Koçali\'den Tutuklamalara Tepki

BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, partilerinin gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) örgütüne yönelik operasyonlara tepki gösterdi

04.05.2011 13:51

Bdp Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, partilerinin gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) örgütüne yönelik operasyonlara tepki göstererek, "Kürt özgürlük hareketine yönelik son dönemde yönelen saldırıları kaldırabilecek tek bir Kürt bile yoktur. Halkımız çok öfkeli" dedi.

Diyarbakır'da parti binasında Siirt Milletvekili Osman Özçelik, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Filiz Koçali, Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) örgütünün BDP'nin parti tüzüğüne bağlı olarak kurulduğunu söyledi. Hükümetin partilerinin gençlik yapılanmalarını çökertmek amacıyla harekete geçtiğini ile süren Koçali, 31 arkadaşlarının tutuklandığını bildirdi.

Koçali, tutuklanan arkadaşlarına yönelik yönelik suçlamaların hiçbir hukuki dayanağının olmadığını savunarak, "Başbakan bölge halkından büyük bir darbe aldı ve bunun üzerine Kürt sorunu yoktur demeye, yeniden başa sarmaya başladı. Kürt özgürlük hareketine yönelik son dönemde yönelen saldırıları kaldırabilecek tek bir Kürt bile yoktur. Halkımız çok öfkeli" dedi.

Yaşlanmış sorunların, yaşlanmış sistemler ve siyasetçiler tarafından çözülemeyeceğini öne süren Koaçali, "Kürt sorunu yaşlandı. Cumhuriyet kadar yaşlandı. Kuşaklar birbiri arasından tarih sahnesinden çekildi. Kürt sorunu hala çözülmeden karşımızda duruyor. Çözümsüzlüğün ve savaşın partisi haline gelen AKP o nedenle gençliğimize saldırıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Koçali'den Tutuklamalara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement